НОВИНИ

АТР с официално изявление по темата с Пън Шуай и WTA

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:57, 03.12.2021
Чете се за: 01:37 мин.
Спорт
атр официално изявление темата пън шуай wta
Слушай новината

Мъжката тенис асоциация (АТР) излезе със своя официална позиция по темата с изчезването на китайската тенисистка Шуай Пън и последвалият отказ на Женската тенис асоциация да провежда турнири на територията на Китай.

Председателят на АТР Андреа Гауденци изрази своето притеснение относно състоянието на Пън и призова за директна комуникация между нея и WTA.

"Оставаме изключително загрижени за събитията около Шуай Пън. В този момент не са използвани всички възможни лостове. Още веднъж призоваваме за директна комуникация между спортистката и WTA. Убедени сме, че спортът може да има положително въздействие върху обществото. Вярваме, че глобалното му разпространение създава възможности за най-добро въздействие. Ще продължим консултациите и ще наблюдаваме развитието на ситуацията", коментира Гауденци.

Неговите думи подсказват, че към момента от АТР нямат намерение да последват примера на WTA и да отменят всички турнири, които се провеждат в Китай.

Вчера, световният №1 Новак Джокович изрази своята подкрепа към подобно решение, призовавайки към единство в подобни ситуации между WTA, ATP и създадената от него PTPA.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Никола Минчев е най-младият председател в историята на НС
Никола Минчев е най-младият председател в историята на НС
Всички на училище: От понеделник връщат присъствено учениците от 5. до 12. клас
Всички на училище: От понеделник връщат присъствено учениците от 5. до 12. клас