НОВИНИ

Байерн на финал, Гнабри герой за баварците

bnt avatar logo
Източник: БГНЕС
00:13, 20.08.2020
Чете се за: 00:57 мин.
Шампионска лига
байерн финал гнабри герой баварците

Байерн Мюнхен се наложи над Лион с 3:0 на стадион “Жозе Алваладе” в Лисабон и се класира за финала на Шампионската лига. Два гола за германския колос отбеляза Серж Гнабри.

Байерн бе сочен за абсолютен фаворит в мача, но имаше доста трудности срещу френския тим, който се представи повече от достойно.

Първите минути бяха много динамични и след няколко пропуска и добри положения на Лион, отборът на Байерн успя да поведе в 18-ата минута с гол на Серж Габри, който се разписа с мощен изстрел с левия крак от границата на наказателното поле.

25-годишното крило Гнабри стана автор и на втория гол за Байерн в срещата в 33-ата минута. След центриране отляво Левандовски от чиста позиция не успя да нанесе добър удар, но Гнабри бе на точното място и довкара топката в мрежата.

В началото на второто полувреме Иван Перишич можеше да направи преднината на Байерн класическа, но Антонио Лопеш с великолепна намеса не допусна това да се случи. Французите не се предадоха и също имаха своите шансове, но не успяха да стигнат до гол, който щеше да ги върне в мача.

Филипе Коутиньо се появи на терена в 75-ата минута на мястото на Гнабри и малко след това вкара гол, който бе отменен заради засада.

Точка на спора сложи Роберт Левандовски, който бе точен с глава в 88-ата минута и реализира 15-ия си гол в турнира.

Така Байерн се класира за 11-ия си финал в Шампионската лига. Баварците са печелили пет пъти трофея и още толкова пъти са губили във финала. За последно германският колос спечели титлата през 2013 г.

В неделя в Лисабон Байерн ще се опита да стигне до още един трофей в мач срещу Пари Сен Жермен, който вчера разгроми РБ Лайпциг с 3:0.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ветровито време днес
Ветровито време днес
Астероид премина в близост до Земята
Астероид премина в близост до Земята