НОВИНИ

Байерн спечели в Париж, но отпадна от Шампионската лига

bnt avatar logo
от Калоян Николов
09:02, 14.04.2021
Чете се за: 01:34 мин.
Шампионска лига
байерн спечели париж отпадна шампионската лига

Пари Сен Жермен достигна полуфиналите в тазгодишното издание на Шампионска лига, въпреки че загуби реванша с Байерн (Мюнхен) с 0:1. Парижани продължават напред с общ резултат 3:3, но с повече отбелязани голове на чужд терен заради успеха си в първия двубой с 3:2 на германска земя.

На "Парк де Пренс" домакините започнаха по-активно и Неймар изведе Килиан Мбапе, който се откъсна от засадата, но французинът не успя да намери целта. Постепенно баварците пренесоха играта в половината на съперника, като отправиха два опасни удара чрез Лирой Сане и Джошуа Кимих. Парижани обаче бяха по-близо до целта малко по-късно след неточния шут на германеца, след като Мбапе намери Неймар в наказателното поле, но ударът на бразилеца бе отразен от Мануел Нойер. Световният шампион с Франция от 2018 можеше да вгорчи живота на германския шампион и в реванша, но бе спрян от несъществуваща засада при тръгване на скорост от центъра на терена.

Бившият футболист на Барселона Неймар стреля опасно с левия крак, но Нойер се справи, а впоследствие нацели на два пъти гредата – първо, чудесен шут се отби от напречната греда и излезе в аут, а след това страничният стълб спря нападателя на домакините. Малко след втората греда на Неймар, противно на логиката, Байерн откри резултата чрез бившия играч на френския гранд Ерик Максим Чупо-Мотинг. Той направи добавка с глава след шут на Алаба, който бе избит от Кейлор Навас. Топката обаче остана в близост до мрежата на костариканския страж и Чупо-Мотинг надскочи Преснел Кимпембе, за да изведе хората на Ханзи Флик напред в резултата. До края на първото полувреме Алаба тества рефлекса на Навас, който се справи блестящо.

Втората част започна с удар в аут на Алаба. Последва пропуск за домакините, след като Анхел Ди Мария прокара топката под плонжа на Нойер, но Неймар не успя да засече на празна врата. Байерн търсеше второ попадение, но ПСЖ вкара топката в мрежата в 78-та минута чрез Мбапе. Голът на френския национал обаче бе отменен правилно поради положение на засада. Гостите опитаха да стигнат до попадението, което щеше да ги класира в полуфиналите, но така и не намериха път към вратата на Навас. От другата страна, парижани също можеха да сложат точка на спора, но Неймар не подаде на намиращия се в изгодна позиция Мбапе при една от контраатаките на тима.

В крайна сметка до края не паднаха нови голове и така Пари Сен Жермен си отмъсти на Байерн за загубата в миналогодишния финал на надпреварата с 0:1. Баварският колос бе детрониран, а френският шампион се класира за втора поредна година на полуфинал в турнира в своята история. Там техен съперник ще бъде победителят от сблъсъка между Борусия Дортмунд и Манчестър Сити, където Пеп Гуардиола и компания водят с 2:1 след първия мач.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трета нощ на протести срещу полицейското насилие в Минеаполис
Трета нощ на протести срещу полицейското насилие в Минеаполис
Кралица Елизабет II с първи ангажимент след смъртта на принц Филип
Кралица Елизабет II с първи ангажимент след смъртта на принц Филип