НОВИНИ

България приема Европейското първенство по акробатика през 2023

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:37, 02.02.2021
Чете се за: 01:19 мин.
Други спортове

Добрата вест дойде от Недко Костадинов – ген. секретар на федерацията, който обяви, че домакин на надпреварата ще бъде Дворецът на културата и спорта във Варна.

„За да приемеш състезание от такъв ранг, трябва да имаш лоби. Координацията между гимнастическите федерации – спортна, художествена гимнастика, акробатика, скокове на батут, аеробика е много добра. Ние работим изключително добре, като едно семейство сме. Работим за развитието на българския спорт, работим за развитието на българските гимнастически спортове. Това е правилният път, за да може да постигаме повече резултати като домакинства, да защитаваме приоритетите си. Принос в нашето избиране има и госпожа Мария Петрова, която е президент на ТК по художествена гимнастика в европейската централа. Тя няма право на глас, но нали знаете всичко е политика. Със сигурност за нашия избор влияние оказа и това, че Мариана Василева е дясната ръка на президента на Европейската гимнастика Фарид Гарибов. От е азербайджанец, а тя е старши треньор на азербайджанския национален отбор по художествена гимнастика. С нея се познаваме много добре от детските ми години. Израснали сме в един град – Търговище“, сподели бившият национал.

Господин Костадинов сподели още, че страната ни се е разминала на косъм с домакинството на първенствата през 2019 или 2021 година.

„Три поредни домакинства буквално ни бяха измъкнати под носа, в последния момент – през 2019, за 2021 година и най-накрая за 2023 нещата се получиха. Изключително сме щастливи, че Европейската федерация по гимнастика ни предостави тази възможност. Представители на централата ще дойдат на европейското първенство по художествена гимнастика, което тази година ще се проведе във Варна, ще се срещнем с тях и ще обсъдим какви ще бъдат следващите стъпки по организацията“, допълни Костадинов.

Накрая генералният секретар на федерацията изрази задоволството си, че именно морската ни столица ще приеме първенството на Стария континент след две години.

„Дворецът на културата и спорта от години приема нашето гимнастическо семейство. По големите първенства по спортна гимнастика, акробатика, художествена гимнастика се провеждат там. Варна е атрактивна дестинация не само заради морето, но и заради самата зала. Тя е изключително удобна с тренировъчните си зали. Повечето от хората в Европейската федерация познават Варна, познават залата. През годините те са били свидетели на първенствата, които са се провеждали там и това гласуваха за нас. Обмисляхме вариант първенството да се проведе в София. Арена Армеец е страхотна зала, но е огромна“

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Глоби за двама шофьори, участвали в гонка край село Ябълково
Глоби за двама шофьори, участвали в гонка край село Ябълково
Владимир Далаклиев: Под ръководството на Фарзад Золхадри сме като един юмрук
Владимир Далаклиев: Под ръководството на Фарзад Золхадри сме като един юмрук