НОВИНИ

България с 8 плувци на световното първенство в Доха

Не пропускайте най-интересните състезания от световното първенство по плувни спортове в Доха 2024 НА ЖИВО в ефира на БНТ 3!

петър мицин завърши четвърти 200 метра свободен стил световното първенство нетаня
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
21:36, 02.02.2024
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

България ще има общо 8 представители в плувния турнир по време на световното първенство по плувни спортове, което стартира по-рано днес в Доха, Катар.

В надпреварата в Близкия изток ще се включат Габриела Георгиева, Йосиф Миладинов, Петър Мицин, Любомир Епитропов, Тонислав Събев, Калоян Левтеров, Калоян Братанов и Йордан Янчев.

Основната цел пред българските състезатели ще бъде покриване на нормативите за участие на Летните олимпийски игри в Париж 2024 както в индивидуалните дисциплини, така и в щафетите. Припомняме ви, че квоти за най-големия спортен форум вече са си извоювали Йосиф Миладинов (100м бътерфлай) и Петър Мицин (400м и 800м свободен стил).

"Очаквам силни резултати, защото тогава ще бъда доволен от работата и подготовката на състезателите. Ако те успят да направят силни постижения, съответно ще има и квоти", коментира пред БНТ главният треньор на националния отбор Кристиян Минковски.

Пред нашата камера пък младият Петър Мицин сподели, че една от целите му е да помогна на щафетата 4х200 свободен да си осигури място на Олимпиадата в Париж 2024.

Плувният турнир по време на световното първенство по плувни спортове в Доха ще се проведе между 11 и 18 февруари, а най-интересните моменти от него ще може да проследите НА ЖИВО по БНТ 3!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пет компании са заявили интерес за изграждане на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй"
Пет компании са заявили интерес за изграждане на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй"
Юлиян Попов: Зелената сделка и икономика се движи напред, но недостатъчно уверено в Европа
Юлиян Попов: Зелената сделка и икономика се движи напред, но недостатъчно уверено в Европа