НОВИНИ

Българският "Отбор на надеждата" влезе в топ 8 на световното по футбол за бездомни в Сакраменто

българският отбор надеждата влезе топ световното футбол бездомни сакраменто
bnt avatar logo
от БНТ
09:54, 14.07.2023
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Мъжкият национален "Отбор на надеждата" постигна първото си класиране сред най-добрите осем състава на световно първенство по футбол за бездомни хора от включването си в турнира през 2012 година досега.

Рано тази сутрин българският тим записа две безапелационни победи над Унгария с 8:3 и Финландия с 9:4 и така завърши на втора позиция в група "С" от втората фаза на социалния Мондиал, който се провежда в Сакраменто, САЩ. Пред "Отбора на надеждата" остана само актуалният вицешампион Чили, който ден по-рано го надигра с 9:2.

В четвъртфиналния сблъсък за купата на Homeless World Cup българските национали ще се изправят срещу състава на Бразилия, който е един от тазгодишните фаворити за титлата. При последното си участие на световно първенство за бездомни хора в Кардиф, Уелс "Отбор на надеждата" игра два пъти срещу латиноамериканския тим. Първият двубой завърши наравно 5:5 и бразилците победиха след изпълнение на дузпи. Във втория мач националите надделяха над съперника си с 8:7 и така записаха първи успех на български представителен тим над латиноамериканците.

От началото на участието си в световния шампионат в Калифорния "Отбор на надеждата" има 6 победи и 3 загуби. В първата групова фаза на състезанието българският тим срещна 6 съперника и записа 4 победи и 2 загуби. С актив от 12 точки българският тим се класира за участие в разпределението на местата от топ 16. В следващия етап на турнира националите попаднаха в група с 4 тима, като първите два в крайното класиране участват в разпределението на местата от 1 до 8 на мондиала.

Двубоят на "Отбор на надеждата" срещу Бразилия ще се играе утре сутрин (15 юли) от 5:40 часа българско време на терен 1 на "Хорнет Стейдиъм". Всички мачове на българския тим се излъчват пряко в канала на фондация Homeless World Cup в YouTube и в профила ѝ във Фейсбук.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гледайте тази вечер "В кадър": "Там, в Малката България"
Гледайте тази вечер "В кадър": "Там, в Малката България"
Мате Павич и Людмила Киченок спечелиха титлата на смесени двойки от Уимбълдън
Мате Павич и Людмила Киченок спечелиха титлата на смесени двойки от Уимбълдън