НОВИНИ

Бърнли сложи край на уникална серия на Ливърпул

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:47, 22.01.2021
Чете се за: 00:49 мин.
Футбол
бърнли сложи уникална серия ливърпул

"Мърсисайдци" допуснаха първо поражение на своя "Анфийлд" във Висшата Лига от 68 срещи насам, след като отстъпиха с 0:1 на "червеношийките" след гол от дузпа на Ашли Барнс.

Загубата на отбора на Юрген Клоп остави шампионите без победа в последните пет мача, а освен това в последните четири двубоя те нямат и отбелязан гол.

Поражението също така означава, че Ливърпул вече изостава на 6 точки от лидера във временното подреждане Манчестър Юнайтед. Успехът пък отдалечи тима на Бърнли на 7 точки от зоната на изпадащите, като момчетата на Шон Дайш вече имат актив от 19 пункта.

Въпреки промените в състава, домакините бяха по-активния отбор през почти целия мач, но трудно намираха път през отбраната на Бърнли. На няколко пъти и на стража на гостите Ник Поуп му се наложи да прави спасявания след изстрели на Окслейд-Чембърлейн и Шакири.

Най-близо до гола обаче беше Дивок Ориги, който се оказа очи в очи с Поуп след грешка на защитника Бен Мий, но ударът на белгиеца срещна гредата.

Тимът от Ланкашър пък търпеливо изчакваше своя момент на контраатака и на няколко пъти накара Алисон да прави решаващи намеси.

Така се стигна до 83-та минута, когато Ашли Барнс се измъкна от Фабиньо и Алисон се принуди да фаулира нападателя на гостите, което доведе до дузпа. Потърпевшият Барнс се нагърби с отговорността да изпълни и не сгреши, за да донесе трите точки на Шон Дайш и компания.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трус от 4,5 по Рихтер близо до остров Крит
Трус от 4,5 по Рихтер близо до остров Крит
Австралия може да остане без Гугъл
Австралия може да остане без Гугъл