НОВИНИ

Барселона прекъсна сушата си без гол в Ла Лига и надви минимално Атлетико Мадрид

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:20, 23.04.2023
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
барселона прекъсна сушата без гол лига надви минимално атлетико мадрид
Слушай новината

Отборът на Барселона се завърна към победите в испанското футболно първенство, след като надигра с 1:0 като домакин Атлетико Мадрид в дербито на 30-ия кръг.

По този начин "каталунците" сложиха и край на серията си от три поредни двубоя във всички турнири, в които не успяваха да отбележат гол.

Успехът възстанови и аванса на Барса от 11 точки пред втория Реал Мадрид в класирането на Ла Лига, докато Атлетико остава на 3-а позиция, въпреки че допусна първото си поражение в шампионата от 8 януари насам.

Двубоят започна по-добре за "дюшекчиите", които можеха да открият резултата още в 1-а минута, но за тяхно разочарование ударът на Антоан Гризман се отби от напречната греда.

В 35-а минута отново Гризман беше много близо до това да даде аванс на Атлетико, но този път видя как изстрелът му бива отразен от вратаря Марк Андре Тер Щеген.

Противно на този развой на срещата пък в 44-ата минута Феран Торес даде аванс на Барселона, след като се разписа с прецизен удар от границата на наказателното поле, който не остави шансове за реакция на Ян Облак.

След почивката именно "каталунците" създадоха по-интересни ситуации, но с пропуски от отлични позиции се отчетоха Гави и Рафиня.

Въпреки тези пропилени възможности Барселона удържа минималния си аванс и направи решителна стъпка към спечелването на своята първа титла в Ла Лига от сезон 2018/19 и първа под ръководството на бившия футболист на тима Шави Ернандес, който пое отбора през ноември 2021 година.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът на БФ Борба пред БНТ: Тази година световното в Белград е най-важното
Президентът на БФ Борба пред БНТ: Тази година световното в Белград е най-важното
Сраженията в Судан: Български граждани са били евакуирани от африканската държава
Сраженията в Судан: Български граждани са били евакуирани от африканската държава