НОВИНИ

Баскетболистът на БУБА Александър Жилев влезе в идеалния отбор в Европейската младежка лига

Националът записа средно 17 точки и 12 борби за четирите мача

Александър Жилев
bnt avatar logo
от БНТ
16:26, 31.10.2023
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Крилото на отбора на БУБА Баскетбол за юноши до 19-годишна възраст Александър Жилев бе избран в Идеалния отбор на завършилия в Бърно първи турнир от новия сезон на Европейската младежка баскетболна лига (U20) в Бърно, Чехия.

Националът записа средно 17 точки и 12 борби за четирите мача на отбора си.

„Смятам че се представихме много по-добре от очакваното на EYBL турнира. Успяхме да се сбием с всички отбори и да покажем на какво сме способни, като според мен това беше главната ни цел, която всеки човек в отбора изпълни. Фактът че съм попаднал в идеалната петица за турнира е голямо признание за което съм много щастлив“, сподели и Александър Жилев.

БУБА Баскетбол приключи с две победи и две загуби участието си.

„Изиграхме много хубав турнир. Смятам, че беше много полезен за отбора ни, за да си “сверим часовниците”, да си извлечем поуки и да видим какво ни е нивото. Сега знаем върху какво трябва да работим в следващите месеци. Сигурен съм, че тези мачове ще помогнат на юношите да израснат и като състезатели, и като хора“, коментира старши треньорът на БУБА Баскетбол Борис Бракалов.

Баскетболистите на тима се обединиха около мнението, че турнирът им е помогнал да обогатят опита си.

„Като цяло смятам, че EYBL турнира беше един много полезен и безценен опит за мен и за отбора. Мисля, че се представихме много по-добре отколкото очаквахме. Благодарен съм на моите съотборници затова, че всеки един от тях се раздаваше на 100%“, добави капитанът Стоян Ангелов.

„Благодаря на нашите треньори за възможността, която ни предоставиха да участваме в този силен международен турнир. За нас участието в подобни турнири е опит, който може да ни помогне за постигане на по-добри резултати в предстоящите ни мачове. Турнирът допринесе да станем по-сплотени като отбор, да не се пречупваме пред по-силни отбори и да играем до край независимо от разликата във възрастта“, каза и играчът Георги Йорданов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След ремонт откриха паметника на Христо Ботев в Молдова (Снимки)
След ремонт откриха паметника на Христо Ботев в Молдова (Снимки)
61-годишен мотоциклетист пострада при катастрофа в Стара Загора
61-годишен мотоциклетист пострада при катастрофа в Стара Загора