НОВИНИ

БЧК: Планинските спасители са в пълна готовност да помагат на любителите на зимния туризъм

бчк планинските спасители пълна готовност помагат любителите зимния туризъм
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:21, 09.12.2020
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Планинските спасители са отново в пълна готовност да бъдат в помощ на любителите на зимния туризъм и зимните спортове, съобщиха от БЧК.

През 2020 г., въпреки пандемията от COVID-19, доброволците на ПСС неотлъчно бяха на своите постове в планините и за това говорят цифрите. Още преди края на отминаващата година статистика за броя и видовете инциденти и за проведените спасителни акции вече достигат нивата от предишните години, което е знак, че в тези трудни времена хората предпочитат спокойствието и чистия въздух в планината. Но не винаги са достатъчно подготвени, обобюават от планинската служба.

За ПСС при БЧК 2020 година също бе изпълнена с предизвикателства, но и с удовлетворението, че успяваме да помагаме, като разчитаме и на вярата на хората в нас. Това показват и резултатите от двете фондонабирателни кампании, които ще продължат до края на годината.

С голям отзвук в обществото се ползва съвместната инициатива на БЧК и EVN за подпомагане дейността на ПСС, а по кампанията “За да спасим живот в планината” необходимите средства за осигуряване на Recco детектори за районите с повишена лавинна опасност са почти осигурени.

За сигурността на туристите в планината ПСС публикува практически съвети. Вижте ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новата роля на Мерил Стрийп - във филм без сценарий
Новата роля на Мерил Стрийп - във филм без сценарий
Марешки призова президента да свика КСНС за датата на изборите
Марешки призова президента да свика КСНС за датата на изборите