НОВИНИ

Бейсим, който вдигна на крак 200 полицаи, се прибира у дома с условна присъда

бейсим вдигна крак 200 полицаи прибира дома условна присъда
bnt avatar logo
от БНТ
16:10, 02.06.2022
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Усмихнат и с условна присъда Бейсим Реджеб, който през ноември м.г. вдигна на крак полиция и жандармерия, след като стреля със самоделна пушка, си тръгна от съдебната палата в Хасково.

Междусъседски скандал с изстрел стана причина за безпрецедентна полицейска акция в село Сърница. В издирване но овчаря бяха ангажирани 200 униформени, а той бе заловен близо до Кърджали от друг пастир.

Днес 56-годишният мъж получи 2 години и 6 месеца лишаване от свобода условно с изпитателен срок от 4 години и 6 месеца по споразумение, одобрено от Районния съд в Хасково. Определението на съда е окончателно.

Той е признат за виновен за това, че на 29 ноември в с. Сърница, община Минерални бани, се заканил с убийство на съседа си Мюмюн Мюмюн и насочил към него самоделна ловна пушка едноцевна и произвел изстрел. Бейсим е признат за виновен и за това, че се заканил с убийство на жената на Мюмюн, както и че е държал огнестрелни оръжия и боеприпаси за огнестрелни оръжия - самоделна ловна пушка едноцевна, предназначена за стрелба с ловни патрони.

Първоначално повдигнатото обвинение бе опит за умишлено убийство, като производство е било наблюдавано от Окръжна прокуратура-Хасково. В хода на делото са извършени всички възможни действия по разследването - разпити на свидетели, огледи, експертизи и др. От тях не се установяват безспорни и категорични доказателства, че Бейсим е направил опит умишлено да умъртви съседа си, така в тази си част делото е било частично прекратено и изпратено на Районна прокуратура-Хасково.

На днешното съдебно заседание взетата спрямо Бейсим мярка за неотклонение „задържане под стража“ бе отменена и той се прибира у дома. Новината бе посрещната с радост от съселяните му. След случката през зимата те направиха подписка в негова защита, тъй като считаха, че е бил предизвикан от съседа си скандалджия.

Текст: Цанка Семерджиева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жоел Арате: Градим много силен отбор, целта е Олимпийските игри в Париж
Жоел Арате: Градим много силен отбор, целта е Олимпийските игри в Париж
Иванов и Донев се класираха за четвъртфиналите на сингъл и на двойки на турнир в Будва
Иванов и Донев се класираха за четвъртфиналите на сингъл и на двойки на турнир в Будва