НОВИНИ

Берое допусна загуба в Скопие в Балканската Лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:03, 20.11.2020
Чете се за: 00:51 мин.
Баскетбол
берое допусна загуба скопие балканската лига

Берое загуби гостуването си в Скопие на ТФТ със 75:80 в третия си последователен двубой за настоящата седмица и общо четвърти в турнира за Балканската лига.

Старозагорци влязоха трудно в срещата и това позволи на домакините да реализират няколко много добри нападения и закономерно към средата на частта да бяха отворили разлика от 12:6.

Това стресна българите, които подобриха играта си, както в защита, така и в нападение, за да запишат впечатляваща серия от 16:0. Това им позволи да поведат в края на първата четвърт с 22:12.

Домакините намалиха изоставането си до 19:23, а в средата на втората част тимът от Северна Македония дори обърна развоя на срещата, за да се оттегли на почивката при аванс от 40:38 в своя полза.

В по-голямата част от третата част Берое беше догонващ в резултата, като стрелбата от дистанция на "зелените" им изневеряваше в тези минути, за сметка на стабилната игра в защита. Така преди решаващата четвърт ТФТ водеха с 57:54.

Тимът от Северна Македония започна по-силно финалните 10 минути, увеличавайки аванса си в началните минути. Играчите на Любомир Минчев обаче показаха борбен дух, за да сведат разликата отново само до три точки в заключителните епизоди на битката.

Тройка за ТФТ 90 секунди преди сирената обаче на практика предреши развоя на мача. До края времето на беше достатъчно за старозагорци и те трябваше да преглътнат поражението със 75:80.

За българския тим Рейкуон Мичъл приключи с 23 точки, а с 16 точки и 8 борби се отличи Седариан Рейнс. С по 10 точки завършиха Кейлъб Бишъп (8 борби) и Брейди Роуз.

За домакините най-резултатен с 25 точки беше Тайрън Харис, а 24 добави Лейчлън Андерсън.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ивайло Иванов с втора победа на Европейското по джудо
Ивайло Иванов с втора победа на Европейското по джудо
Кола в насрещното предизвика катастрофа на магистрала "Марица"
Кола в насрещното предизвика катастрофа на магистрала "Марица"