НОВИНИ

Берое удържа силен финален натиск на Балкан

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:12, 13.01.2021
Чете се за: 00:43 мин.
Баскетбол
берое удържа силен финален натиск балкан

Старозагорци записаха много важен успех като домакин в Националната Баскетболна Лига при мъжете срещу Балкан - 94:90 (29:16, 21:21, 21:16, 23:37).

Домакините започнаха силно и доминираха на терена, а късният щурм за обрат на Балкан се оказа недостатъчен, въпреки че последните няколко минути бяха изключително драматични. В тях тимът от Ботевград можеше дори да стигне до крайния успех, но Берое удържа победата.

В редиците на "зелените" за този мач се завърна Седариан Рейнс, но над всички за победителите беше Джеймс Гавин, който изигра много силен мач и наниза 30 точки за успеха, като записа и 6 грешки.

С 19 пункта се отличи националът Николай Стоянов, като той записа и 7 борби. 12 точки пък записа Дерик Джийн, а Брейди Роуз добави още 11.

За гостите от Балкан Давонта Джордан завърши с 18 точки, а също толкова записа и Дарко Балабан. Капитанът Димитър Димитров приключи с 15 пункта, към които добави и 10 борби. Сияни Чеймбърс наниза 13 точки, а Божидар Аврамов приключи с 10.

Това бе шеста победа за Берое от началото на сезона, като тимът има и пет поражения до момента. В следващия кръг старозагорци гостуват на Академик Пловдив.

От друга страна поражението е четвърто за Балкан, а в следващия си мач "зелените" посрещат Черно море Тича, но преди това имат почивка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цвети Пиронкова се класира за Откритото първенство на Австралия по тенис
Цвети Пиронкова се класира за Откритото първенство на Австралия по тенис
Пътят Царево - Резово е затворен. В Дебелт евакуираха хора заради наводнени къщи
Пътят Царево - Резово е затворен. В Дебелт евакуираха хора заради наводнени къщи