НОВИНИ

Биляна Дудова: Спечелих всички титли, време е за oлимпийското злато

биляна дудова арена спорт спечелих всички титли време олимпийското злато
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
13:42, 12.12.2021
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

2021 година бе изключително силна за Биляна Дудова, която спечели и европейска, и световна титла по борба.

В "Арена спорт" Дудова заяви, че голямата ѝ мечта е олимпийското злато, което все още убягва на България в този спорт при дамите.

"Тази година успях да спечеля европейска и световна титла, и съм много щастлива, защото достигнах върха. Зад тези титли стои много труд, вече 10-13 години тренирам и с нетърпение очаквах момента, когато ще спечеля световното злато. Бях убедена, че този момент ще дойде, защото го исках, вярвах и тренирах неуморно. Още по-горда съм, защото световната титла я спечелих за България и това ще остане завинаги в историята", започна Биляна Дудова.

"За мен няма значение в каква категория ще спечеля, важното е резултатите да са налице. Без значение какви противници срещам, аз ги побеждавам. Първият ми медал е най-ценен, защото бях малка тогава, но всяко едно отличие е ценно, защото е постигнато с много труд", сподели националката ни по борба.

"Най-тежкият момент за мен през тази година бе, че не можах да участвам на Олимпийските игри в Токио. Не ми бе дадена възможността да го направя. Това бе единствената ми цел през последните няколко години. Бях много съсредоточена да го направя и вярвах, че ще спечеля златен медал и там, но явно не е било писано. Вярвам, че Париж ще бъде моето място и аз ще успя да донеса олимпийско злато за България. Вече взех всички титли, които може да спечели един спортист, дойде време за златото от Олимпийските игри. Надявам се да бъда здрава, да мина успешно подготовката и донеса дългоочаквания златен медал за страната ни от Олимпиада", заяви многократната ни шампионка по борба.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Критична ситуация в община Петрич заради валежите
Критична ситуация в община Петрич заради валежите
Ивет Горанова пред БНТ: Надявам се да върнат каратето за Олимпийсктие игри в Париж
Ивет Горанова пред БНТ: Надявам се да върнат каратето за Олимпийсктие игри в Париж