НОВИНИ

Ивет Горанова пред БНТ: Надявам се да върнат каратето за Олимпийсктие игри в Париж

ивет горанова
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
13:20, 12.12.2021
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Олимпийската шампионка по карате - Ивет Горанова, сподели пред камерата на БНТ, че се подготвя за Игрите в Париж през 2024 г.

За предаването "Арена спорт" спортист №1 на Българската федерация по карате изрази надежда от МОК да преосмислят решението си и да върнат каратето в програмата на Олимпийските игри във френската столица.

"Сълзите ми на почетната стълбица бяха от много неща - от радост, от национална гордост, от облекчение, че постигнах най-голямата си цел. Знаех, че всички българи гледат и се гордеят с това, което постигнах. Доказахме, че България може да е малка страна, но е на най-високото стъпало", започна Ивет Горанова.

"Това, което води към успеха е упоритостта, трудът, вярата в себе си и във възможностите си, а щом нещо е възможно, то е необходимо да се случи. Пътят е ужасно дълъг, осеян е с много предизвикателства и трудности. Дори и да паднеш, трябва да се изправиш с отскок и двойно напред да продължиш", каза още Горанова.

"Децата, които са най-важните в момента, седят и ме гледат с пълни очи, в които аз чета как съм герой и те искат да са на моето място, като искат да черпят умения и да станат по-добри от мен. Моята друга цел е да ги вдъхновявам и мотивирам", заяви младата ни каратека.

"Силно се надявам да се случи магия и да върнат каратето в олимпийската програма за Игрите в Париж през 2024 г. Не знам какво ще стане, но аз се подготвям за това нещо. Искам отново да го направя за България", сподели олимпийската ни шампионка.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Биляна Дудова: Спечелих всички титли, време е за oлимпийското злато
Биляна Дудова: Спечелих всички титли, време е за oлимпийското злато
Златните момичета: Много сме развълнувани за бенефиса, всичко бе като "Сън"
Златните момичета: Много сме развълнувани за бенефиса, всичко бе като "Сън"