НОВИНИ

Бившата №1 в света Каролин Вожняцки се завърна на корта с победа

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:15, 09.08.2023
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
бившата света каролин вожняцки завърна корта победа
Снимка: БТА
Слушай новината

Бившата водачка в световната ранглиста по тенис при дамите Каролин Вожняцки се завърна триумфално на корта по време на WTA 1000 турнира в Монреал и в мача си от първия кръг надигра с 6:2, 6:2 австралийската квалификантка.

За датчанката това бе първи професионален мач след пауза от повече от три години, като тя получи "уайл-кард" за надпреварата в канадския град, която ще бъде част от подготовката ѝ за участие на US Open.

"В общи линии е като да караш колело - никога не го забравяш, но в същото време е различно. Когато спечеля важните точки, наистина се вълнувам, а когато не уцеля толкова добре си казвам: "Ах, трябва да започна от нулата в разиграването", заяви Вожняцки след успеха.

"Това е лудост. Просто гледах часовника и знаех, че децата ми дремят сега. Хубавото е, че играх ранен мач, защото все още имам цял следобед с тях. Просто съм развълнувана да се върна и да се състезавам. Специално е семейството ми да е тук. Връщайки се като 33-годишна, с опит в женския тенис в продължение на много години . . Сега го правя с децата си, които вече разбират, пътуват по света в различните страни и това е невероятно", коментира още датчанката, която е шампионка от Australian Open 2018.

В мача си от втория кръг в Монреал Каролин Вожняцки ще се изправи срещу №9 в схемата Маркета Вондроушова от Чехия, която играе на първи турнир след триумфа си на Уимбълдън.

Междувременно, от надпреварата в канадския град отпадна петата поставена Каролин Гарсия от Франция, която отстъпи с 4:6, 6:4, 2:6 на чехкинята Мари Бозукова.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Здравната вноска за безработните вече е 31,20 лв. месечно
Здравната вноска за безработните вече е 31,20 лв. месечно
Министърът на правосъдието с нова жалба срещу избора на Сарафов за и.ф. главен прокурор
Министърът на правосъдието с нова жалба срещу избора на Сарафов за и.ф. главен прокурор