НОВИНИ

Бойко Борисов беше разпитан в Националната полиция

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
18:05, 06.01.2022
Чете се за: 03:57 мин.
Политика
Слушай новината

Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов беше разпитан в Националната полиция. Според вътрешния министър, Борисов е питан за кюлчетата и пачките в нощното шкафче. След разпита лидера на ГЕРБ обяви, че не е притежавал и купувал кюлчета. Били го питали за цената на газа и тока. Разпитана е и медийната съветничка на бившия премиер Севдалина Арнаудова.

В кулоарите на парламента вътрешният министър обяви, че в Националната полиция на разпит е извикан бившият премиер Бойко Борисов.

"Този човек трябва да се яви и да каже коя е Мата Хари, за която той твърдеше, че влязла вътре, че е поставила тези пачки с евро и тези кюлчета злато в неговото чекмедже. Заснела ги е и си е заминала. И по такъв начин целта е да бъде той злепоставен", каза Рашков.

На излизане от Националната полиция, придружен от адвоката си Менко Менков, Борисов заяви, че е питан по съвсем различни въпроси.

"Как съм успявал да държа най-ниската цена на газа години наред. Как съм успявал да държа цената на тока най-ниска години наред. Как съм успял да вкарам България в Европейския банков съюз. Как най-добре сме се справили в Европа с миграцията", заяви Борисов.

Борисов потвърди, обаче че са му задавани и други въпроси, но не уточни какви: "И разбира се някои, за което много бързо са ви извикали, за да има, че Борисов е викан на разпит."

Наши източници твърдят, че пред разследващите Борисов е заявил, че не знае кой е направил снимките в спалнята на премиерската резиденция.

Според Бойко Рашков разпитът на Борисов трябвало да уточни детайли, които не били изяснени от прокуратурата при първата проверка на разпространените снимки и клипове с кюлчетата и пачките евро в нощното шкафче.

"Най-накрая този човек трябва да бъде на разпит, за да каже има или няма евро - пачки в нощното му шкафче. Има или няма, или имало ли е, нямало ли е златни кюлчета в неговото шкафче", каза Рашков.

"Не съм притежавал нито кюлчета, нито съм купувал, нито съм притежавал каквото и да било", заяви Борисов.

Борисов: Нито съм купувал, нито съм притежавал кюлчета

Според източници на "По света и у нас" в началото на ноември в прокуратурата е постъпил нов сигнал за нощното шкафче, в който били приложени снимки с по-добро качество. Възложена е на БНБ експертиза по серийните номера на банкнотите и кюлчетата. От държавното обвинение не потвърдиха, но е не отрекоха, че е образувана нова проверка по казуса. Вътрешният министър съобщи, че призовка е получила и медийната съветничка на бившия премиер.

"Днес е била на разпит и неговата пиарка Севи", уточни Рашков.

Изявленията на Бойко Рашков пред журналистите в кулоарите на парламента предизвикаха спор с депутата Тома Биков.

Бойко Рашков: Вие сте извън играта.
Тома Биков: Много скоро ще бъдете извън играта.
Бойко Рашков: Шат на патката главата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът приветства подхода на кабинета за РСМ, но Скопие да спази критериите
Президентът приветства подхода на кабинета за РСМ, но Скопие да спази критериите
Не стихва напрежението в Казахстан: Десетки са убити и над 2000 са арестувани
Не стихва напрежението в Казахстан: Десетки са убити и над 2000 са арестувани