Борисов за 45-ото Народно събрание: Шоу за 19 млн. лв. на ден

Александър Марков
от Александър Марков
20:06, 08.05.2021
Чете се за: 03:02 мин.
Политика
Слушай новината

Премиерът в оставка Бойко Борисов нарече отиващото си 45-о Народно събрание "шоу, което струва по 19 млн. лева на ден". За да получи това число Борисов разделя направените разходи за избори - 150 млн. лева на работните дни на парламента, които бяха 8.

Вчера беше последното редовно заседание на народните представители в пленарна зала преди предсрочните избори.

Премиерът в оставка Бойко Борисов заяви, че е разтревожен от политическата обстановка в страната.

"Парламентът беше закрит. Аз се надявам, че президентът Радев не се гордее с продукта, който една година създава, и накрая го изпрати в парламента. Гледайки ги, предполагам, че не се гордее с тях. И разбра какво направи. Ако не е разбрал, още по-лошо", каза министър-председателят в оставка Бойко Борисов.

Припомни, че за изборите са дадени 150 млн. лева и че сега ще бъдат дадени още толкова. Определи парламента като "шоу".

"За 8 работни дни, като разделим, излиза, че тези избори за работата на тези хора - не им давам оценка, за радост, народът ги видя - струва 18 750 000 - по 19 млн. на ден струва това шоу в парламента. Хубаво, че го закриха, защото с това шоу щяхме да фалираме", каза Борисов.

Изрази притеснение, че се дават изключително много пари за избори.

"Извинявайте, ама когато Европа и светът броят центовете и се чудят как социално слабите, отхвърлените, закъсалите по време на COVID-19, да бъдат компенсирани, да бъдат, ние стотици милиони харчим за шоу. Нищо друго", каза Борисов.

Благодари на депутатите, че все пак са свършили две неща.

"Аз съм добронамерен човек, да приемем, че Избирателният им кодекс - какъвто за всички, такъв и за нас. Каквото такова. Мисля, че ще се постараем отново да сме първи", каза Борисов.

Благодари и за ратификацията на споразумението с Румъния за съвместна охрана на въздушното пространство на двете страни.

"Две неща свършиха за месец и половина. Чудесна работа свършиха. Благодаря им, виждам, че продължават, то вече няма Парламент, но те продължават, защото може би си мислят някои от тях, че може и да не станат пак депутати. Глас народен - глас Божи", каза министър-председателят в оставка.

Борисов призова хората да си представят колко са 150 млн. лева в земеделска продукция, асфалт и инвестиции в образованието.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Локомотив (Пловдив) надигра Лудогорец в Разград
Локомотив (Пловдив) надигра Лудогорец в Разград
Почина Георги Димитров-Джеки
Почина Георги Димитров-Джеки