НОВИНИ

Слави Трифонов: Трябва да бъде изтрито това, което направи ГЕРБ

Гергана Гайдарова
от Гергана Гайдарова
19:42, 08.05.2021
Чете се за: 03:47 мин.
Политика
Слушай новината

Слави Трифонов с първо интервю след изборите на 4 април. Пред БНР, в предаването "Политически некоректно" с Петър Волгин - днес Трифонов вече коментира предстоящите предсрочни парламентарни избори, но не даде категоричен отговор дали ще стане премиер, ако партията му спечели вота.

Според Трифонов основен приоритет пред следващото управление е да бъде "изтрито и изчегъртано" направеното от ГЕРБ с всякакви законови средства.

Лидерът на "Има такъв народ" позиционира партията си нито в ляво, нито в дясно, нито в центъра. Обясни, че ще решават и действат практично - в интерес на суверена.

В предаването "Политически Некоректно" на Българското национално радио Слави Трифонов коментира дали ще стане премиер, ако водената от него формация "Има такъв народ" спечели следващите избори:

"Не мога да отговарям по този начин с ако. Когато тогава. Виж сега - аз не съм тръгнал да се занимавам с този политически проект защото съм имал невероятното желание да ставам политик. Аз съм тръгнал да правя това, защото цялата политическа система отказа да признае 3,5 млн. българи , които са гласували на законен референдум, отказа да признае тяхното мнение", заяви Трифонов.

А условията да бъде въведен на практика мажоритарното гласуване, според него, са:

"То ще се случи, когато парламентът е на спокойствие и има политическа воля от представителите на суверена, за да реализират това, което той иска. Тоест трябва да има воля и необходимата технология", каза лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов.

По въпроса кои са основните проблеми пред страната, които следващите управляващи ще трябва да разрешават, Трифонов беше лаконичен:

"Трябва да бъде изтрито това, което направи ГЕРБ. Как? Трябва да бъде изчегъртано. Ами с всякакви законови средства", каза лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов.

Лидерът на "Има такъв народ" заяви, че е за плоския данък и подкрепя решението на Конституционния съд за Истанбулската конвенция. А по отношение на позиционирането на партията му в политическия спектър, уточни:

"Не е ляво, не е дясно, не е център. Тези понятия за мен са овехтели и са в нафталина. За мен поведението е практично - практично в интересите на суверена", каза лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов.

А по въпроса с позицията ни спрямо Русия, допълни:

"България винаги ще бъде свързана емоционално с Русия заради тази невъобразима жертва , която е направила за България. Сега ситуацията е различна. Правилен беше ходът преди толкова години на суверена да стане член на НАТО и европейския съюз. Затова ние трябва да бъдем лоялни партньори на НАТО и ЕС", каза Трифонов.

Слави Трифонов смята още, че Европейският съюз трябва да функционира като една държава, защото, цитирам, малко става като с ваксините и в крайна сметка резултатът не е добър.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина Георги Димитров-Джеки
Почина Георги Димитров-Джеки
Най-големият диамант, изрязван някога в Русия, ще бъде изложен на търг на "Кристис"
Най-големият диамант, изрязван някога в Русия, ще бъде изложен на търг на "Кристис"