НОВИНИ

Бранимира Маркова: Имаше известна нервност у момичета, но вярвам, че до състезанието ще бъдат много по-спокойни

бранимира маркова имаше известна нервност момичета вярвам състезанието бъдат спокойни
bnt avatar logo
от БНТ
14:35, 16.05.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Главният мениджър на националния отбор по художествена гимнастика жени индивидуално Бранимира Маркова говори пред страницата на БФХГ във Фейсбук след края на официалната подиум тренировка преди началото на европейското първенство в Баку, Азербайджан.

Маркова призна, че по време на съчетанията си и трите ни представителки - Стилияна Николова, Боряна Калейн и Ева Брезалиева - са допуснали леки неточности, но изрази увереност, че по време на състезанието те ще бъдат много по-спокойни.

"Имаше известна нервност, иначе добре се адаптират в обстановката. Допуснаха някои неточности. Вярвам, че това ще им изостри вниманието на самото състезание да бъдат по-внимателни и да вземат поука от тези грешки. На подиум тренировката всички знаем колко е интензивно и колко е трудно. Смятам, че до състезанието ще бъдат вече много по-спокойни", започна Маркова.

Бранимира Маркова говори още и за формата на Боряна Калейн, която през последните седмици бе получила почивка и не тренираше наравно с останалите националки.

"Това, което усетих в момента, което чух и видях, след като изпълни първото си съчетания на подиум тренировката Боряна, бяха аплаузи от публиката. Тя определено показва една доста по-добра форма. Напрежение, разбира се, ще има. Имат достатъчно опит и трите момичета. Те са играли в тази зала. Естествено, Боряна има много повече опит. Тя се бори точно тук за квотата за Токио и спечели точно тук. Надявам, че до деня на състезанието ще бъдат много добре адаптирани в обстановката", завърши главният мениджър на националките.

Най-интересното от европейското първенство по художествена гимнастика ще може да проследите НА ЖИВО в ефира на БНТ 3 от четвъртък до неделя (18-21 май)!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Томас Бах пристига в България в сряда за вековния юбилей на БОК
Томас Бах пристига в България в сряда за вековния юбилей на БОК
ЕК отново изразява подкрепа за приемането на България и Румъния в Шенген
ЕК отново изразява подкрепа за приемането на България и Румъния в Шенген