НОВИНИ

Целият сезон в българския автомобилизъм е под въпрос

автомобилизъм
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
21:29, 08.03.2022
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Предстоящият сезон в българския автомобилизъм може и да не се състои. Причината е, че нито една организация няма лиценз от Министерството на младежта и спорта.

От ноември АФБ е със спрян лиценз от служебния министър Андрей Кузманов за срок от шест месеца. Сред мотивите са нарушения при организирането на спортни мероприятия и нелегитимност на лиценза, издаден през 2019 г. от тогавашния министър Красен Краев. Тогава в действие е още лиценза на Българска федерация по автомобилен спорт.

"Федерацията има 7 или 8 загубени дела. Въпреки всичко намират политически кодове, с които да влияят на предишния министър. Силно се надявам г-н Василев да не е вникнал в нещата или просто да са го подвели съветниците му", заяви генералният секретар на АФБ Калоян Станчев.

В позиция на Министерството на младежта и спорта се заявява, че тече проверка и че са изискани документи от Автомобилна федерация на България, която е предоставила част от тях. Издаване на лиценз е възможно едва след установяване на цялата истина.

Оставка подаде председателят на Автомобилната федерация на България (АФБ) Камен Михайлов. Колегите му излязоха с предложение към другата федерация.

"Готови сме да се обединим за нещо голямо и градивно", допълни Калоян Станчев.

Състезатели от автомобилните спортове също призоваха към диалог.

"Иска да помоля и двата лагера да се замислят за това, колко труден става живота. Жалко е да се разправяме за дребни неща", сподели европейската рали шампионка Екатерина Стратиева.

Автор: Тереза Мутафчиева

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кулинарен водещ твърди, че е бит от служители на "Автомагистрали"
Кулинарен водещ твърди, че е бит от служители на "Автомагистрали"
Прокуратурата пое разследването по случая с починало от задушаване дете в Ямбол
Прокуратурата пое разследването по случая с починало от задушаване дете в Ямбол