НОВИНИ

Чехия удължи извънредното положение до 28 февруари

чехия удължи извънредното положение февруари
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
22:14, 14.02.2021
Чете се за: 01:20 мин.
По света
Слушай новината

На извънредно заседание чешкото правителство удължи извънредното положение за две седмици, което трябваше да приключи в полунощ в понеделник и което, на 11 февруари, въпреки искането на кабинета, долната камара на парламента на страната отказа да продължи.

Това съобщава Чешкото радио с позоваване на вицепремиера и министър на финансите на Чешката република Алена Шилерова.

Кабинетът на министрите удължи извънредното положение по искане на ръководителите на регионите - 14 най-големи административно-териториални единици на Чешката република. Чешкият закон позволява на правителството да предприеме тази стъпка, за да гарантира безопасността и здравето на жителите на републиката.

Епидемиологичната ситуация в страната се влошава поради разпространението на британския щам на коронавируса. От 12 февруари властите забраниха влизане и излизане от областите на градовете Хеб и Соколов (Западна Бохемия), както и Трутнов (Източна Бохемия) - най-необлагодетелстваните в страната по отношение на епидемиологичната ситуация.

В Чехия извънредното положение поради коронавируса влезе в сила от 12 март до 17 май 2020 г. и след това бе възстановено на 5 октомври.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Епидемия от ебола в Гвинея
Епидемия от ебола в Гвинея
Хванаха близо 1000 души на купон в нощен клуб в Белград
Хванаха близо 1000 души на купон в нощен клуб в Белград