НОВИНИ

Четирима загинали при верижна катастрофа край Повеляново

bnt avatar logo
от БНТ
09:37, 15.02.2023 (обновена)
37401
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Четирима души загинаха, а трима са леко ранени след тежка, верижна катастрофа между два автомобила и камион. Инцидентът е станал рано тази сутрин на стария път от Варна към Девня, близо до Повеляново.

Автомобил, идващ от Варна, по неясна засега причина е навлязъл в насрещното платно и се блъснал в тежкотоварен камион.

"В опит да направи спасителна маневра водачът на товарния автомобил отклонява движението си в насрещната лента, където настъпва и втори удар", обясни гл. инспектор Петко Камбуров, началник на Сектор “Пътна полиция” - Варна.

От силния удар вторият автомобил е изхвърлен на метри от пътя. Трима от пътуващите в него загиват на място. Четвъртата жертва е шофьорът на колата, предизвикала катастрофата. Пристигналите на произшествието екипи на Спешна помощ са транспортирали трима от пострадалите до варненската болница “Света Анна”.

"Не се установиха опасни за живота наранявания и с леки травми бяха пуснати за лечение в домовете си", каза д-р Юлиян Начев, дежурен в Спешното отделение на МБАЛ “Света Анна”- Варна.

Причините за трагичния инцидент се изясняват.

"Има свидетел-очевидец на пътното произшествие, който се е движил с автомобила си също в посока град Девня, като по негови данни скоростта на автомобилите е била в границите на разрешените за участъка и по негови данни се потвърждава версията, че водачът на лекия автомобил “Мазда” е отклонил движението си вляво", каза гл. инспектор Камбуров.

Предстои назначаването на съдебномедицински и автотехнически експертизи, съобщиха от прокуратурата. Старият път Варна-Девня вече е отворен.

Снимки: Европейски център за транспортни политики

Репортер: Деян Михайлов

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Световната номер 1 в тениса: Искам да намаля очакванията върху себе си
Световната номер 1 в тениса: Искам да намаля очакванията върху себе си
Антонио Конте: Равностоен мач, решен от една ситуация
Антонио Конте: Равностоен мач, решен от една ситуация