НОВИНИ

ЦСКА 1948 ще тества първи системата ВАР у нас

bnt avatar logo
от Калоян Николов
11:26, 05.03.2021
Чете се за: 00:53 мин.
Български футбол
цска 1948 тества първи системата вар нас

Отборът на ЦСКА 1948 първи ще има възможността да тества системата ВАР в двубоите от efbet Лига.

Причината за това е, че "червените" провеждат срещите си от шампионата на Националния стадион "Васил Левски", съобщи шефът на комисията, която отговаря за технологията – Петър Петров.

"След като бъде включено захранването на вана, ще бъде проверено дали има трифазен ток. Ще определим заедно с представителите на стадиона датата за ФИФА технолоджи тест. Шест часа преди мача на ЦСКА 1948 ще бъдат тук телевизията, ванът.

Много е важен вторият тест, който ще се проведе тогава. Клубът домакин ЦСКА 1948 два часа и половина преди мача трябва да подсигури юноши на терена в едното наказателно поле, ще играят симулативни инциденти – гол, гол от засада, червен картон, наказателен удар, сгрешена идентичност. Тогава ще присъстват и съдиите, които ще ръководят мача, плюс двама във вана – ВАР и асистент ВАР", коментира Петров.

Бившият шеф на съдиите бе категоричен, че Националният стадион е готов за теста. "И ако всичко е наред, на следващия домакински мач на 19-20 март на ЦСКА 1948 ще направим технологичния тест", добави той, цитиран от "Мач Телеграф".

Следват проверки на "Българска армия", "Виваком Арена - Георги Аспарухов" и стадионите на Славия и Царско село.

За последния има и допълнителни предписания. Предписания са изпратени на "Огоста", "Тича", "Арена Арда" и едната от страните на стадион "Берое". Навсякъде работят хората, за да се справят. Има време. От 12 до 21 март ще гледаме да сертифицираме стадионите на отборите сигурни за първата шестица“, каза още Петров.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цветан Соколов и Динамо (Москва) са на финал в Европа
Цветан Соколов и Динамо (Москва) са на финал в Европа
Напрежение пред пунктовете за ваксинация във Варна
Напрежение пред пунктовете за ваксинация във Варна