НОВИНИ

ЦСКА продължава без грешка на баскет финалите за момчета до 16 години

Спартак Плевен се пребори за първа победа на финалния турнир.

БК ЦСКА U16
Снимка: БФ Баскетбол
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: BGbasket.com
20:25, 30.05.2024
Чете се за: 03:32 мин.
Спорт
Слушай новината

ЦСКА продължава без грешка по време на финалите за момчета до 16-годишна възраст в София. Съставът на Ахилеас Зикас надиграха Тунджа Ямбол с 84:52 в първия мач за деня от група А. В зала “Триадица” столичният тим взе лек превес през първото полувреме, а в хода на второто окончателно отказа играчите, водени от Милен Костов.

Символичните гости се сдобиха с крехък аванс в началото на мача и в края на първата част дръпнаха с 5 точки. “Армейците” останаха в ролята на лидери и през целия втори период, за да фиксират 39:33 в своя полза след 20 минути игра. Картината окончателно се промени през второто полувреме, когато “червените” започнаха да водят с двуцифрена разлика и това бе всичко.

Марк Воденичарски даде тон на “армейците” с 22 точки и 5 борби. Кристиян Каменски завърши със 17 точки и 11 овладени под двата ринга топки, Боян Кьосев се отличи с 12, 7 овладени под двата коша топки и 6 асистенции. Калоян Марчев приключи с 11 и 5 борби.

Станислав Събев се отчете с 12 точки и 5 борби за Тунджа, Стелиян Чабуков остана с 11 и 11 овладени под двата ринга топки.

От своя страна Спартак Плевен се пребори за първа победа на финалния турнир. Баскетболистите на Антонио Станков отказаха Делфин с 91:65 в среща от втория кръг в групата. "Синьо-белите" държаха нещата под контрол и срещнаха известни затруднения само през второто полувреме, когато трябваше да се справят с щурма на момчетата на Петко Янков.

Плевенският тим постави ударно начало и без много колебания си осигури аванс от 17 точки в края на дебютния период. Плевенският тим продължи силно в нападение и пре целия втори период, което се оказа достатъчно да се прибере в съблекалнята при 42:21.

Третата част бе доста по-равностойна, но символичните гости се погрижиха да си издействат разлика от 18 точки след 30 минути игра. Бургаският отбор опита последен щурм в последната четвърт, но това не стъписа спартаклии, които удържаха победата.

Дарио Тодоров се отличи с 32 точки и 24 борби за Спартак, но и 17 грешки. Борис Томов остави срещу името си 15 точки и 8 овладени под двата ринга топки, Божидар Иванов завърши с 12 и 10 асистенции.

Теодор Овчаров се отличи за бургаския отбор с 19 точки, 19 брби и 5 асистенции. Иван Пешев отбеляза 12 точки, Теодор Николов е с 10 и 5 овладени под двата ринга топки.

Така ЦСКА е едноличен лидер на върха с пълен актив от две победи, докато Делфин и Спартак са с баланс от успех и поражение, а Ямбол се нареди на последното четвърто място във временното класиране, като има две загуби на този етап.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пътнически неволи: Ватман своеволно свали пътници от трамвай
Пътнически неволи: Ватман своеволно свали пътници от трамвай
Черно море и защитникът Мартин Дичев се разделят
Черно море и защитникът Мартин Дичев се разделят