НОВИНИ

ЦСКА-София се спаси от голям резил срещу Сайренс

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:01, 27.08.2020
Чете се за: 01:48 мин.
Футбол
цска софия спаси голям резил сайренс

Футболистите на Стамен Белчев показаха много вяла игра, която доведе до изоставането им в резултата, но след голове на резервата Ахмед Ахмедов и Али Соу, "червените" все пак продължават с участието си в Лига Европа.

Още във втората минута гостите имаха чудесна възможност да отбележа. Максуел Майер Да Силва проби необезпокоявано до наказателното поле на "армейците" и стреля, но вратаря Густаво Бусато спаси.

В 8-та минута отново "червената" отбрана бе поставена под напрежение. Топката бе центрира от ъглов удар, а след като двама футболисти на ЦСКА се разминаха с нея, а Брадли Мазику в опит да изчисти уцели напречната греда на собствената си врата.

Постепенно българите з=поеха инициативата в двубоя и в 22-та минута стигнаха до първата си добра възможност. След изпълнение на корнер капитана Антов свали топката за Белтраме, който опита атрактивно изпълнение, но ударът му бе неточен.

Минута по-късно Али Соу получи топката в наказателното поле и след като се обърна отправи мощен изстрел, който обаче право във вратаря Касар и той изби.

В 27-та минута хубав профил на Рафаел Енрике завърши плътен удар, който обаче отново не бе в очертанията на малтийската врата.

Малко след това и Греъм Кери имаше шанс да стреля с левия си крак, но ударът бе неточен.

В началото на добавеното време на първата част Кери подаде от корнер, а Масога много елегантно с пета опита да насочи топката във вратата на Сайренс, но Давид Касар улови.

С това се изчерпаха по-интересните моменти през първата част.

Втората пък не донесе нови поводи за радост за домакините. Валентин Антов допусна грешка, която остави Юрген Матей сам останал в "червената" отбрана. Нидерландецът направи шпагат, с който повали футболист на Сайренс в наказателното поле.

Реферът Кжищоф Якубик счете, че Матей не е играл с топката и посочи бялата точка, макар повтореният да показаха, че в действителност е имало и контакт с коженото кълбо.

Зад топката застана Макс Майер Да Силва, но неговият изстрел бе спасен от Густаво Бусато.

Първият шанс пред ЦСКА за втората част дойде в 59-та минута. Али Соу се справи с противников футболист, но останал сам срещу вратаря неговият мощен изстрел премина над вратата.

Десет минути по-късно малтийците организираха добро нападение, което премина през Майер Да Силва. Този път офанзивният футболист се реваншира за всичките си пропуски до момента и отбеляза във вратата на ЦСКА, макар и не без помощта на рикошет.

Домакините опитаха мигновена реакция като още в първата си атака след подновяването отправиха изстрел чрез Рафеел Енрике, който бе неточен.

В 75-та минута Юнус Санкаре центрира в наказателното поле, където Ахмед Ахмедов засече с ляв крак топката, за да възстанови паритета на стадион "Българска Армия."

"Червените" потърсиха пълния обрат като Рафаел Енрике пробва да отбележи, но ударът му бе твърде слаб и стана лесна плячка за Давид Касар.

В край на сметка, в първата минута от добавеното време, Георги Йомов взаимодейства с Али Соу който отново се обърна по превъзходен начин, и този път реализира за 2:1 в полза на "армейците".

До края резултата остана непроменен и така българският тим продължава в следващия квалификационен кръг на Лига Европа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА-София се потруди доста за успех срещу дебютант в евротурнирите
ЦСКА-София се потруди доста за успех срещу дебютант в евротурнирите
Неизвестно селище, сателит на Плиска откриха край Белоградец
Неизвестно селище, сателит на Плиска откриха край Белоградец