НОВИНИ

Дани Сордо води в Рали Монца

Борил Гочев
от Борил Гочев , Източник: БНР
14:00, 05.12.2020
Чете се за: 00:40 мин.
Други спортове
дани сордо води рали монца

Испанецът Дани Сордо с "Хюндай i20" поведе след втория ден на рали Монца, последен седми кръг от световния шампионат за сезон 2020.

Сордо беше най-бърз след първите 6 от общо 16 скоростни отсечки с време 53:29.3 минути. Той има аванс от само 1.0 секунда пред Есапека Лапи с "Форд Фиеста", а трети с пасив от 12.0 секунди се движи шесткратният световен първенец Себастиен Ожие (Франция) с "Тойота Ярис".

Лидерът в генералното класиране Елфин Евънс с "Тойота Ярис" е четвърти на 17.1 секунди, а световен шампион От Танак с "Хюндай i20" е пети на 17.7 секунди.

Белгиецът Тиери Нювил с "Хюндай i20" отпадна по време на четвъртата скоростна отсечка, след като се удари в препятствие на трасето и счупи предното дясно окачване. Така той загуби шансове за световната титла, в борбата за която останаха само Евънс, Ожие и Танак. 31-годишният британец е лидер в генералното подреждане със 111 точки, с 14 повече от втория Ожие и над 28 точки пред Танак при максимум 30 точки, които могат да бъдат спечелени в последния кръг.

Евънс остава фаворит за титлата и може да стане първият уелсец с шампионския трофей.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Белгийци отмъкват Али Соу от ЦСКА
Белгийци отмъкват Али Соу от ЦСКА
Селта се измъкна от опасната зона след ценен успех в Билбао
Селта се измъкна от опасната зона след ценен успех в Билбао