НОВИНИ

Даниил Медведев с ласкави думи за Серина Уилямс

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:53, 27.08.2022
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
медведев завръща корта началото ролан гарос
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Световният №1 в мъжкия тенис Даниил Медведев коментира отказването от спорта на Серин Уиллямс, която ще сложи точка на бляскавата си кариера след тазгодишния US Open.

Руснакът си припомни как, когато самият той за първи път е хванал ракета на 6-годишна възраст, е гледал по телевизията как Серина и нейната сестра Винъс Уилямс са играели по финалите на турнирите от Големия шлем.

"Да, нямам нищо общо с нея. Всъщност говорихме няколко пъти. Когато за първи път хванах ракета, бях на 6 години и започнах да гледам тенис по телевизията. Серина вече се е състезавала на турнири от Големия шлем. Не съм сигурен, че тя беше номер едно в света, но те играха заедно с Винъс във финалите на Големия шлем, и двете спечелиха много. Серина е най-титулуваната жена в света на тениса в момента. Това е страхотно. 20 години по-късно съм тук, вече постигнах известен успех в кариерата си, а Серена все още играе. Това е просто легендарно. Тя със сигурност ще остави невероятно наследство в тениса. Сигурен съм, че след сто години хората все още ще говорят за Серина", коментира Медведев.

Руснакът пристига през тази година в Ню Йорк като действащия шампион в турнира през 2021 година и ще се опита да стане първия тенисист, който успешно защитава титлата си от "Флъшинг Медоус" от Роджър Федерер насам.

Маестрото спечели титлата на US Open пет поредни пъти между 2004 и 2008 година, като оттогава никой не е вдигал трофея в две поредни издания на надпреварата.

Даниил Медведев ще започне защитата на титлата си с мач срещу американеца Стефан Козлов, а срещата е в понеделник (29 август).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русия ще строи още два ядрени реактора в Унгария
Русия ще строи още два ядрени реактора в Унгария
Плаващо кино във водите около Венеция
Плаващо кино във водите около Венеция