НОВИНИ

Дариткова: Имаме готов законопроект за гласуване на лица под карантина или в болница

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
13:36, 10.01.2021 (обновена)
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС/Архив
Слушай новината

Управляващите имат готов законопроект, който ще даде възможност да гласуват хората, които са под карантина или настанени в болница в изборния ден, обяви в предаването на БНР "Неделя 150" председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова. Тя заяви, че разговорите в тази посока ще продължат и смята, че ще бъде постигнат консенсус между партиите в НС.

От ГЕРБ са поискали информация за начините, по които са проведени изборите в други европейски държави по време на COVID кризата. Целта им е да проведат коректно организирани и честни избори в страната.

"Ние сме готови да изпълним всички законови ангажименти и сме го показали. Имаме готов законопроект, който да даде възможност за гласуване на лицата, които са поставени под карантина или се намират за лечение за болнична помощ за лечение на ковид", заяви Дариткова.

В предаването "Неделя 150" тя отговори и на въпроса дали партия ГЕРБ е готова да влезе в широка коалиция в следващия парламент.

"Винаги сме държали на това да се запазят възможностите за постигане на консенсус, да не се горят всички мостове, дори и с политическите ни опоненти, защото в моменти на криза България има нужда точно от това."


Макар че победа и на президентските избори е сред приоритетите на ГЕРБ, темата кой ще е кандидатът и дали е възможно това да бъде Бойко Борисов все още не е коментирана.

"Тази тема не е обсъждана в ГЕРБ. Ние се готвим за парламентарни избори", заяви Дариткова.

По отношение на задочните спорове между премиера и президента, тя заяви, че трябва да се търсят поводи за диалог и съвместна работа, а упреците да бъдат отправяни коректно и безпристрастно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новобранец в НБА с рекордно постижение
Новобранец в НБА с рекордно постижение
Левски: Правят се опити клубът да бъде дестабилизиран във важен момент
Левски: Правят се опити клубът да бъде дестабилизиран във важен момент