НОВИНИ

Деница Сачева, ГЕРБ: Бихме подкрепили кабинет с третия мандат без наше участие

bnt avatar logo
от БНТ
07:55, 04.01.2023 (обновена)
5234
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Слушай новината

Политическият инат ни доведе до тук, защото това, което днес се предлага от ПП, всъщност е неубедително дублиране на това, което ние предложихме. Така Деница Сачева от ГЕРБ коментира в студиото на "Денят започва" връчването на втория мандат на "Продължаваме Промяната" и изготвената от тях декларация с основните приоритети.

"Ние предложихме в началото на сформирането на този парламент да се съберем всички политически партии, да направим своите политически приоритети, да ги оформим в политически документ, който да бъде приет и на базата на този политически документ да се търси съгласие за правителство. Сега виждаме, че концепцията се обръща - само, че вместо да се търси едно широко политическо съгласие, се прави опит предизборната програма на ПП да бъде наложена като национални приоритети на цялото Народно събрание, каза Деница Сачева - депутат от ГЕРБ.

Тя допълни, че подобен подход няма как да срещне подкрепата на политическите партии. И не случайно ПП може да разчитат на гласовете на "Демократична България", което остава загадка за мен защо подкрепят подобен начин на правене на политика, добави Сачева.

Деница Сачева каза още, че продължават да вярват, че в ДБ има хора, които са с десни разбирания - хора, които искат да видят едно разумно управление на страната и затова "все още имаме своята толерантност към тяхното поведение, независимо, че понякога то продължава да бъде необяснимо".

Тя уточни, че биха участвали в реализацията на кабинет с третия мандат без тяхно участие, като целта е да се реализират истински национални цели.

"В момента сме дали ясна заявка, че ще положим усилия при връчването на третия мандат също да участваме в реализация на кабинет, включително и без наше участие. Дали сме вече знак, че бихме могли да обсъждаме варианти, ако този мандат бъде връчен на ДБ", посочи Сачева.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Настимир Ананиев: Борисов не желае редовно правителство, иска да отива на избори
Настимир Ананиев: Борисов не желае редовно правителство, иска да отива на избори
Запален автомобил в новогодишната нощ в София
Запален автомобил в новогодишната нощ в София