НОВИНИ

Депутатите отложиха точката за зеления сертификат в парламента

bnt avatar logo
от БНТ
17:19, 05.01.2022
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Управляващите оттеглиха темата за зеления сертификат като вход в парламента, въпреки че тя беше предвидена като точка в дневния ред в първия парламентарен ден за 2022 година.

Проекторешението беше внесено от депутати от "Демократична България", начело с д-р Александър Симидчиев и включваше безплатни антигенни тестове за депутатите без зелен сертификат и предимство за влизане в сградата, ако при тестването има много желаещи.

ГЕРБ възразиха срещу това тестовете да са безплатни. До гласуване в пленарната зала не се стигна, защото единият коалиционен партньор - "Има такъв народ" на председателски съвет, е бил категорично против с мотива, че предложението не е обсъдено в комисии.

"Продължаваме промяната" ще подкрепи въвеждането на зелен сертификат в НС, но е против локдаун

"След обстоен анализ нашата парламентарна група реши да подкрепи една такава мярка. Истината е, че количеството хора, които влизат на ден в Народното събрание и в държавната администрация, обикновено са познати, те могат лесно да бъдат проследени, но претегляйки различните негативи и позитиви, смятаме, че това ще бъде един добър пример към обществото", заяви Антон Тонев от "Продължаваме промяната".

ИТН: Няма пропукване в коалицията заради зеления сертификат в НС

"Ние имаме сключено коалиционно споразумение и зеленият сертификат не е част от това коалиционно споразумение, така че там ние имаме свободата да изразим и нашата позиция като политическа партия, така че не смятам, че това би пропукало до такава степен коалицията, че да направи невъзможна работата на правителството", допълни Виктория Василева от "Има такъв народ".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ал-Атия увеличи аванса си пред Льоб след успех в четвъртия етап на Рали Дакар
Ал-Атия увеличи аванса си пред Льоб след успех в четвъртия етап на Рали Дакар
За неваксиниран ще се смята гражданин без бустерна доза в Гърция
За неваксиниран ще се смята гражданин без бустерна доза в Гърция