НОВИНИ

Десислава Атанасова: Ние ще бъдем опозиция на следващото управление

Снимка: Десислава Кулелиева, БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
09:50, 21.07.2021
Чете се за: 02:20 мин.
У нас

Ние ще бъдем опозиция на следващото управление. Изправени сме пред възможността България да се управлява от мнозинства по интереси, в които отговорността няма да се носи от политическо лидерство, България е имала подобни кабинети - на Беров и на Орешарски, такъв тип правителства завършват с крах. ГЕРБ-СДС няма да подкрепи такъв тип правителство. Това заяви от трибуната на Народното събрание Десислава Атанасова от ГЕРБ.

По думите ѝ в 46-ото Народно събрание парламентарната група на ГЕРБ-СДС ще бъде силна, конструктивна и компетентна опозиция.

"Предсрочните парламентарни избори не излъчиха категоричен победител, въпреки това честито на първите. Изборите се проведоха при явен натиск от страна на служебното правителство на членове и симпатизанти на ГЕРБ. Действията на служебния кабинет издълбаха още разделителни линии в българското общество. Задълбочи се политическата криза, фрагментацията на политическата система, невъзможността да се конструира стабилно управление", допълни Десислава Атанасова.

По думите ѝ има блокаж на цели държавни системи.

"Нашият основен опонент няма да бъдат управляващите партии, които и да са те, ще бъде хаосът и безидейността, безотговорността за държавата. Ние не разчитаме изборният резултат като победа на определена политическа сила", коментира Десислава Атанасова.

Тя призова за политически диалог, прекратяване на войната между институциите и сформиране на национално единство, като 3 национални приоритета.

"Сложната задача няма да бъде решена и в това 46-о Народно събрание. Ние от коалиция ГЕРБ-СДС сме готови за политически диалог, не защото очакваме да бъдем поканени в някакво бъдещо управление. Работата ни е да възприемем всички гледни точки, да се опитаме да ги разберем и да намерим пресечни линии", каза още Десислава Атанасова.

ВСИЧКО ЗА СТАРТА НА НОВИЯ ПАРЛАМЕНТ ЧЕТЕТЕ ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Корнелия Нинова: Пожелавам на всички един стабилен парламент и разумни решения
Корнелия Нинова: Пожелавам на всички един стабилен парламент и разумни решения
Бойко Рашков: Прокуратурата сама проверява себе си
Бойко Рашков: Прокуратурата сама проверява себе си