Димитър Франтишек е единственият кандидат за шеф на Апелативната спецпрокуратура

от БНТ
16:10, 13.07.2020
Чете се за: 00:38 мин.
У нас
димитър франтишек единственият кандидат шеф апелативната спецпрокуратура

Бившият ръководител на специализираната прокуратура Димитъp Франтишек Πeтpoв се е кандидатирал да оглави второинстанционната спецпpoĸypaтypa.

Срокът за участие в конкурса изтича днес и засега Петров е единственият кандидат, предаде БНР.

Този май след няколко месеца на поста, Франтишек се оттегли без обяснение от Специализираната наказателна прокуратурата.

Тогава главният прокурор Иван Гешев му благодари и обясни изненадващата оставка с това, че е "възникнал проблем, който му пречи да се концентрира върху дейността си като ръководител".

Постът, за който сега Димитър Франтишек Петров се кандидатира, е вакантен от повече от две години. През това време се провалиха три процедури.

След оставката му без титулярен ръководител е и първоинстанционната наказателна прокуратурата, поради липса на кандидати да я оглавят.

В момента неин временен ръководител е Xpиcтo Динeв, който от своя страна преди време предсрочно се оттегли като ръководител на Софийската градска прокуратура.

Междувременно днес стана ясно, че председателят на Асоциацията на прокурорите Евгени Иванов е номинацията на прокурорите за член на ВСС на мястото на Даниела Машева, която напусна съдебния кадрови орган, за да стане заместник на главния прокурор Иван Гешев.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Моуриньо иска да спечели Лига Европа и с Тотнъм
Моуриньо иска да спечели Лига Европа и с Тотнъм
Гърция зорко бди на "Кулата". Вижте кои страни налагат COVID карантина на българи
Гърция зорко бди на "Кулата". Вижте кои страни налагат COVID карантина на българи