НОВИНИ

Димитър Кузманов пропусна пет мачбола и отпадна на "Чалънджър"-а в Тенерифе

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:49, 21.02.2024
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
димитър кузманов пропусна пет мачбола отпадна чалънджър тенерифе
Снимка: БТА
Слушай новината

Димитър Кузманов отпадна във втория кръг на тенис турнира от сериите "Чалънджър" в Тенерифе, Испания, след като пропусна пет мачбола и допусна пълен обрат срещу словака Йозеф Ковалик.

Втората ракета на България в мъжкия тенис отстъпи с 6:4, 6:7 (4), 5:7 в маратонски двубой, който продължи близо 3 часа и половина.

В откриващия сет Кузманов пръв поведе с пробив при 4:2, но след това в деветия гейм пропиля шанс да приключи частта и позволи на Ковалик да намали пасива си на 4:5. Сервирайки за изравняване на резултата обаче словакът се провали и с втория си пробив в срещата Мико затвори сета с 6:4.

Във втория ролите се размениха и роденият в Братислава тенисист осъществи брейк за аванс от 4:2, но българинът съумя да изравни при 5:5. В 12-ия гейм Димитър Кузманов си осигури три мачбола, но не успя да материализира нито един от тях и в крайна сметка допусна да се стигне до тайбрек, в който неговият съперник се наложи със 7-4 точки.

Решителната трета част отново не мина без обрати, като двамата играчи си размениха по един пробив до 2:2. Впоследствие 30-годишният пловдивчанин съумя отново да осъществи брейк, доближавайки се на гейм от успеха при 5:4. За съжаление, Мико пропусна още две възможности да затвори двубоя и до края взе само едно от следващите десет разигравания, която от своя страна помогна на Йозеф Ковалик да се поздрави с крайната победа след 7:5 в своя полза в третия сет.

Така словакът се класира за четвъртфиналите в Тенерифе, където му предстои дуел срещу италианеца Стефано Травалия.

Малко по-късно днес пък другият българин в надпреварата Адриан Андреев ще спори също за място сред най-добрите осем, а негов съперник ще бъде Матео Джиганте от Италия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Васил Божков обяви ново движение "Център"
Васил Божков обяви ново движение "Център"
След издирване: Повдигнаха обвинение на таксиметров шофьор, блъснал жена в Пловдив
След издирване: Повдигнаха обвинение на таксиметров шофьор, блъснал жена в Пловдив