НОВИНИ

Димитър Пенев: Продължавам да подкрепям Кирил Десподов

bnt avatar logo
от Калоян Николов
11:58, 07.10.2020
Чете се за: 01:15 мин.
Български футбол

Треньор №1 на България за XX век – Димитър Пенев представи своята биографична книга "Стратега", както е и прякорът на легендата.

Множество бивши футболисти на ЦСКА и българския футбол, както и други славни спортисти от историята на "червените", уважиха събитието, на което водещ бе Ники Кънчев.

Емил Костадинов, Пламен Марков, Георги Велинов, Христо Марашлиев, Владимир Манчев, Стойко Сакалиев, Георги Антонов, Борислав Кьосев, Красимир Анев излязоха и говориха пред публиката за Пенев.

Един от най-малките отбори на "червените" пък се появина сцената и запя една от любимите песни на "Сектор "Г" под аплодисментите на публиката.

Красимир Балъков, Георги Денев, Бойчо Величков също бяха там, директорът на ЦСКА-София Стойчо Стоилов, капитанът на тима Петър Занев, Иван Турицов, Митко Митков също уважиха легендата.

Луксозната биографична книга в две издания е писана от Пенев в съавторство с журналиста Иво Тонков, като творческият им тандем работи заедно около една година.

Дизайнът на красивото томче е дело на Тодор Манолов.

Цветната биография излиза с логото на Книгомания и е с твърди корици, отличава се с високото си полиграфическо качество; съдържа 268 с., включва над 200 снимки, някои от които се публикуват за първи път.

Колекционерското издание, което е в лимитиран тираж, е допълнено с три пощенски картички с фотографии на Пената от различни години, както и с негов автограф.

Двете издания се разпространяват по книжарниците от 30 септември 2020 г.

Димитър Пенев заяви, че продължава да подкрепя Кирил Десподов, който който вчера подписа договор с Лудогорец.

"Няма емоции, защото дълги години съм минал този път. Трябва да се обръщаме с голямо внимание към младите във футбола. Трябва да обичат клуба и този занаят. Разчитаме на младите футболисти, за да се преобрази всичко във футбола ни", започна легендата на българския футбол.

"Не може да правим анализ на даден мач. Нека треньорите и футболистите да погледнат сериозно на нещата. Ако играем по-добре, ако започнем да бележим повече голове, ще намалеят негативните мисли. Продължавам да подкрепям Кирил Десподов. Не може да се отказваме от футболисти, които имат добри качества. Това са неща, които са вътрешни между президенти, треньори и специалисти", завърши Димитър Пенев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България и САЩ подписаха Пътна карта в областта на отбраната 2020-2030
България и САЩ подписаха Пътна карта в областта на отбраната 2020-2030
САЩ обявиха начало на лотарията за зелена карта
САЩ обявиха начало на лотарията за зелена карта