НОВИНИ

До 28 градуса утре

градуса
bnt avatar logo
от БНТ
12:38, 08.04.2024
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Със слънчево време започва новата седмица. Ще духа слаб, в Югоизточна България и по Черноморието - умерен вятър от изток-североизток.

Максималните температури днес ще бъдат между 20° и 25°, в София - около 22°, на морския бряг - от 14° по северното до 19° по южното крайбрежие.

Утре ще бъде още по-топло, с максимални температури между 23° и 28°, в София - около 24°, малко по-ниски отново на морския бряг - между 16° и 19°.
Ще бъде слънчево. Ще продължи да слаб до умерен вятър с посока от изток-североизток.

Ветровито ще бъде и по Черноморието. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, а температурата на морската вода е от 10° до 13°.

Чудесно време и в планините - слънчево, в комбинация със слаб, по високите и открити части - умерен вятър от североизток.

Температурите и там ще се повишават и максималните в курортите ще бъдат между 12 и 17 градуса.

И към времето в Европа. В югоизточните части от континента, включително и на Балканите, ще бъде слънчево и топло за сезона. Слънчево ще бъде и на Пиренеите.
В Западна Европа и в северните райони на Италия ще е ветровито, с валежи от дъжд, значителни по количество и придружени с гръмотевици в Югоизточна Франция.

Валежи и гръмотевици ще има и у нас, но в края на седмицата. В близките дни ще се задържи слънчево, а температурите ще останат без съществена промяна – в повечето райони минималните ще бъдат между 5° и 10°, а максималните - между 23° и 28°, по-ниски по Черноморието.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина Джо Киниър - легендарен защитник на Тотнъм
Почина Джо Киниър - легендарен защитник на Тотнъм
Винисиус се врече във вярност на Реал Мадрид
Винисиус се врече във вярност на Реал Мадрид