НОВИНИ

Доминик Тийм надви Медведев в страхотен двубой и ще спори за титлата на US Open

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:21, 12.09.2020
Чете се за: 01:56 мин.
Тенис
доминик тийм надви медведев страхотен двубой спори титлата open
Снимка:

Двамата ни предоставиха една наистина епична битка, в която обаче по-съобразителен беше австриецът, който достигна до четвъртия си финал в турнирите от Големия Шлем и втори през тази година.

Битката започна още от първата точка като и двамата стояха на далеч от основната линия при посрещане. Първата точка за пробив дойде в четвъртия гейм, когато Тйим разнообрази играта с няколко къси топки и това доведе до неточности на Медведев.

Руснакът обаче се измъкна от трудната ситуация, благодарение на своя сервис и стигна до 2:2 гейма. Още при следващото му подаване обаче, Тийм заигра много ефективно от бекхенд и след един такъв по диагонала стигна до първия пробив в мача.

Малко по-късно Медведев влезе в пререкания със съдията на стола, след като отиде до полето на съперника си, за да инспектира една топка. Тъй като обаче руснакът закъсня с действията си той получи предупреждение за неспортсменство, което допълнително го изнерви.

Това, логично, се отрази на неговата игра и след няколко грешки, Тийм реализира втори пробив, с който затвори първия сет с 6:2.

В началото на втория обаче австриецът допусна няколко грешки и това осигури на Медведев ранен пробив и преднина от 2:0.

Руснакът умело контролираше този си аванс до десетия гейм, когато сервираше за втората част. Тийм заигра по-агресивно и това притисна Данил, който в край на сметка се пропука и допусна изравняване за 5:5.

В следващия гейм Доминик трябваше да се бори буквално със зъби и нокти, в опит да предотврати нов пробив. Първото подаване на австриеца просто изчезна, но някак си той се справи, отразявайки цели пет брейкбола, за да поведе с 6:5.

Медведев на свой ред взе подаването си и се добра до тайбрек, в който отново имаше няколко обрати. В началото двамата си размениха по един мини пробив, а руснакът бе първия, който се добра до сетбол.

Тийм обаче отрази възможността след страхотен ас, а след това на свой ред се добра до възможност да затвори частта. Медведев обаче също демонстрира класa, отразявайки сетбола.

Впоследствие австриецът се добра до още един след чудесно изпълнение от форхенд. При втория опит грешка нямаше и така Доминик Тийм поведе с 2:0 сета.

Третата част по подобие на втората започна с ранен пробив в полза на Медведев, който малко по-рано бе отразил шанс пред Тийм да вземе ранен аванс.

Впоследствие руснакът удържа аванса си, а при 3:1 пропусна отлична възможност да поведе с два пробива.

Отново се стигна до ситуация, в която Данил да сервира за сета, но той отново показа колебания и позволи на Тийм да върне пробива.

Стигна се до нов тайбрек, в който "Доминатора" започна ударно, повеждайки с 4:0. Страхотно изпълнение на сервис мрежа на второ подаване обаче върна надеждите на Медведев.

При 5:4 Тийм използва познато оръжие-бекхенд по правата, за да си осигури два мачбола. При първия австриецът потърси развръзката от форхенд и сбърка, но при втория Медведев на свой ред допусна грешка от форхенд и така Тийм се класира за финала на втори пореден турнир от Големия Шлем.

Този му успех го преврща и в първия австриец, който ще спори за трофея на "Флъшинг Медоус" като до момента легендарния Томас Мустер на три пъти бе достигал до 1/4 финал в Ню Йорк.

В спора за трофея Доминик Тийм ще се изправи срещу своя добър приятел Александър Зверев, който малко по-рано осъществи пълен обрата над Пабло Кареньо-Буста.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изборният ден за председател на БСП започна в 7 часа в 1140 секции
Изборният ден за председател на БСП започна в 7 часа в 1140 секции
Александър Зверев възкръсна срещу Кареньо-Буста и ще играе на първи финал на Голям Шлем
Александър Зверев възкръсна срещу Кареньо-Буста и ще играе на първи финал на Голям Шлем