НОВИНИ

Двойно по-бързо върви приемането на протоколите в София

Обстановката в зала "Арена София" е спокойна

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
23:20, 05.11.2023
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
двойно върви приемането протоколите софия
Слушай новината

Обстановката в зала "Арена София", където приемат протоколите от вота в столицата е спокойна, а темпото на обработка е двойно по-бързо от миналата седмица - около 120 протокола на час, съобщиха от ОИК.

Ако всичко е наред, приемането на изборните книжа ще приключи утре най-късно до обяд.

"Всички колеги приемат протоколи. Грешките са свързани най-вече с това, че имаше големи проблеми с машините. В доста СИК излизаха празни бюлетини, непълни, само отрязъци. Една част от тях попаднаха в избирателните кутии, други отвън. Съставени са съответните протоколи и документи. Налага се по-внимателно и допълнително прегелждане на изборните книжа, каза Павлина Витанова - председател на ОИК София.

За разлика от миналата седмица, сега почти няма наблюдатели или застъпници на партии. В залата единствено изчаква да влезе кандидадът за кмет на район "Оборище", посочи Витанова.

Във връзка с предстоящия тенис турнир, който беше отложен с два дни заради изборите - ОИК в столицата е поела ангажимент да освободи "Арена София" до 12 часа на 7 ноември.

"Но в момента в който приемем и обработим всички протоколи, ще направим всичко възможно да освободим залата и по-рано", каза Полина Витанова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Йордан Йорданов печели изборите за кмет на община Добрич
Йордан Йорданов печели изборите за кмет на община Добрич
Огнян Атанасов печели кметския пост в Кюстендил при 100% обработени протоколи
Огнян Атанасов печели кметския пост в Кюстендил при 100% обработени протоколи