НОВИНИ

Елфин Еванс с огромна крачка към триумф на Рали Финландия

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:46, 05.08.2023
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
елфин еванс огромна крачка триумф рали финландия
Снимка: БТА
Слушай новината

Британецът Елфин Еванс направи огромна крачка към победата в тазгодишното издание на Рали Финландия, след като спечели седем от осемте скоростни етапа в днешния трети предпоследен ден от надпреварата.

Уелският състезател на Тойота бе най-бърз в първите седем отсечки от съботната програма, като единствено в последната допусна да бъде изпреварен от японеца Такамото Катсута, който оглави подреждането, и белгиецът Елфин Еванс.

Така, преди последния ден Еванс води в общото класиране с време 2:08:07 часа и е все по-близо до втория си успех във Финландия след този през 2021-а година. Ако удържи аванса си в оставащите четири отсечки, то Елфин ще съкрати и голяма част от изоставането си битката за световната титла, където преди този старт той изоставаше на 55 точки от лидера Кале Рованпера, който обаче отпадна от домашната си надпревара, след като претърпя инцидент още в петъчни ден.

Втори преди решителните отсечки в Рали Финландия е белгийският пилот на Хюндай Тиери Нювил, който обаче изостава на 32.1 секунди от първото място.

На близо минута изоставане от Нювил пък се движи третият във временното подреждане Такамото Катсута, който изглежда ще бъде въвлечен в битка за последното място на подиума с финландеца Теему Сунинен, който се намира на 6.4 секунди от японеца.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Черен ден за автомобилния трафик във Франция
Черен ден за автомобилния трафик във Франция
3 години затвор за бившия премиер на Пакистан
3 години затвор за бившия премиер на Пакистан