НОВИНИ

Ердоган: Коронавирусът разкри несправедливостта на Запада

ердоган коронавирусът разкри несправедливостта запада
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
22:00, 08.11.2020
Чете се за: 00:49 мин.
По света

Политиките на враждебност към исляма и ксенофобията не са полезни за справяне с подобни проблеми, заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган в обръщение.

„Западните страни се сблъскват с проблеми не само в своята социална структура, но и в икономиките си“, добави Ердоган.

"Изкривяването и несправедливостта в западните общества станаха много по-очевидни по време на пандемията от коронавируса", каза турският президент на церемония по премахване на строгата карантина в северозападната провинция Коджаели.

Съобщавайки как хората в някои от най-развитите страни умират от COVID-19 поради липса на достъп до основни здравни услуги, той подчерта, че разпалването на ислямофобията няма да спаси западните страни от този проблем.

Карикатура на "Шарли Ебдо" ядоса Ердоган

"Виждаме, че западните страни се сблъскват със сериозни проблеми не само със своята социална структура и социален мир, но и с икономически проблеми", каза той.

„Свидетели сме на ментална безпомощност под булото на разврата в западните страни и на това как неразвитите страни са обречени на бедност“, обясни той.

Ердоган често порицава нарастващата ислямофобия в западните страни, включително Франция, чийто президент наскоро обяви мерки за справяне с това, което той нарече „ислямистки сепаратизъм“. Подобни политики всъщност насърчават ислямофобията и застрашават мюсюлманите, твърди Ердоган.

Турция започна разследване заради карикатурата на Ердоган в "Шарли Ебдо"

По света са до момента са регистрирани над 50 милиона случая на заразяване с коронавируса сочат данни, събрани от американския университет Джонс Хопкинс.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джордж Буш: САЩ могат да бъдат уверени в честността на изборите
Джордж Буш: САЩ могат да бъдат уверени в честността на изборите
София и Скопие ще продължат да търсят общо решение за откритите въпроси
София и Скопие ще продължат да търсят общо решение за откритите въпроси