НОВИНИ

Етър подкрепи Мезу след скандала с расизма, ще сезира БФС

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:00, 25.04.2021
Чете се за: 01:01 мин.
Футбол
етър подкрепи мезу скандала расизма сезира бфс

От ръководството на Етър (Велико Търново) застанаха твърдо зад своя футболист Гаетан Миси Мезу, който снощи се оплака от проява на расизъм срещу него от страна на младия вратар на Славия Светослав Вуцов.

Както знаете, късно снощи габонският нападател на "виолетовите" използва социалните мрежи, за да се оплаче от действията на Вуцов, който го е бил нарекъл "маймуна" по време на срещата между Етър и Славия, завършила 1:1.

Напълно очаквано от Етър излязоха с официална позиция, в която твърдо изразиха подкрепата си към Мезу и обявиха, че отведат този казус до Комисията по етика и феърплей към БФС.

Ето го и цялото съобщение, публикувано от ръководството на Етър (Велико Търново):

"Футболен клуб „Етър Велико Търново” застава изцяло зад своя нападател Гаетан Миси Мезу в неговата борба срещу расизма и осъжда остро проявите на разисъм по футболните терени и извън тях. Гаетан Миси Мезу твърди, че в края на първото полувреме е бил наречен „маймуна” от вратаря на „Славия” Светослав Вуцов. Нашият нападател бе силно възмутен и огорчен и дори не искаше да излиза на терена за втората част на мача.

Недопустимо е подобни неща да се случват и ръководството на „Етър” осъжда остро проявата на вратаря на гостуващия отбор! Припомняме, че Изпълнителният комитет на УЕФА отдавна е приел програма за борба с расизма и дискриминацията и дори въведе практика при прояви на расизъм мачовете да бъдат временно спирани, а ако те се повторят, двубоите да бъдат прекратявани.

„Етър” ще сезира утре Комисията по етика и феърплей към Българския футболен съюз и ще я запознае в детайли със случая. Призоваваме компетентните органи да вземат своевременно решение по случая и декларираме, че и занапред остро ще се противопоставяме на подобни прояви на дискриминация!

Само общите ни усилия биха изкоренили проявите на расизъм и човеконенавист, които са недопустими в човешките отношения".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вили Вуцов защити сина си в студиото на "Арена Спорт"
Вили Вуцов защити сина си в студиото на "Арена Спорт"
Мотористите от Благоевград откриха сезона
Мотористите от Благоевград откриха сезона