НОВИНИ

Федерер и Серина Уилямс потвърдиха участие на "Аустрелиън Оупън"

федерер серина уилямс потвърдиха участие аустрелиън оупън
Снимка: БГНЕС/ Архив
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
14:04, 04.10.2020
Чете се за: 00:39 мин.
Спорт

Рекордьорът по титли от Големия шлем Роджър Федерер ще направи своето завръщане на корта на Откритото първенство на Австралия през януари, потвърди днес президентът на Тенис Австралия Крейг Тайли.

39-годишният Федерер игра за последно именно в Мелбърн, където достигна полуфиналите в началото на тази година, но пропусна остатъка от сезона заради контузия и пандемията от коронавирус. "Тази сутрин Роджър потвърди публично, че ще бъде тук. Същото се отнася и за Серина Уилямс, която ще се опита да изравни рекорда на Маргарет Корт, така че се вълнуваме от тенисистите, които ще бъдат тук и това, което ще предложим на зрителите", обяви Тайли.

"Изгарям от желание да се върна в Тура. За щастие, всичко около мен бяха здрави по време на пандемията. Спирането на Тура беше тежко, но е хубаво, че отново започна", сподели Федерер, който е печелил титлата в Мелбърн шест пъти.

Очаква се в Австралия своето завръщане на корта да направи и световната номер 1 при жените Ашли Барти, която пропусна участие на Ю Ес Оупън и Ролан Гарос заради притесненията си от пандемията. Тайли разкри, че на "Аустрелиън Оупън" 2021, който ще се проведе в периода 18-31 януари, ще се допускат зрители до 50 процента от капацитета на съоръженията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Национал се контузи преди баража с Унгария
Национал се контузи преди баража с Унгария
Новак Джокович с още една безпроблемна победа в Париж
Новак Джокович с още една безпроблемна победа в Париж