Гърция удължава ограниченията за международни пътници до 8 март

от БНТ , Източник: БГНЕС
16:30, 21.02.2021
Чете се за: 01:30 мин.
По света
гърция удължава ограниченията международни пътници март
Слушай новината

Гръцката служба за гражданска авиация удължи до 8 март ограниченията за международни пътници поради пандемията COVID-19.

Ограниченията се отнасят до пътници от ЕС и извън ЕС и до изискванията по отношение на PCR и бързи тестове и карантината, както и до замразяването на полети между определени държави и Гърция.

Гражданите на следните 10 държави са изключени от Директивата за авиацията:

Великобритания, Сингапур, Австралия, Нова Зеландия, Руанда, Южна Корея, Тайланд, Обединени арабски емирства, Руска федерация и Израел.

Седем дни е карантината за всички пристигащи от чужбина:

Всички пътници, влизащи в страната от всяка чужда държава, включително държавите-членки на Европейския съюз, подлежат на задължителни предпазни ограничения у дома или на мястото на временно пребиваване за седем дни, освен ако не останат в Гърция за по-кратък период от време, като в този случай временното ограничение е валидно за този период от време, т.е. до заминаването им.

Освен това международните пътници ще бъдат проверявани при пристигане, въз основа на процедурата, предвидена във формуляра за локация на пътници. В случай, че тестовете установят положителен случай, карантината за пътника ще бъде валидна 14 дни.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Гърция е пред двустранни споразумения с няколко държави за ваксинационен сертификат
Гърция е пред двустранни споразумения с няколко държави за ваксинационен сертификат
Силен интерес към ваксините и в Русе
Силен интерес към ваксините и в Русе