НОВИНИ

Георги Янков и Цветан Балджиев трети в зимното румънско рали "Ковасна"

bnt avatar logo
от Калоян Николов , Източник: bgrallyhd.com
10:27, 25.02.2021
Чете се за: 00:51 мин.
Автомобилизъм
георги янков цветан балджиев трети зимното румънско рали ковасна

Георги Янков и Цветан Балджиев завършиха на трета позиция в зимното румънско рали "Ковасна". Те също така са и първи в клас N11, като така правят едно от най-добрите си представяния в своята кариера.

Българският екипаж започна състезанието в опит да поддържа темпото на лидерите в N11 - Максим Вилмот и Пиер Жой (Subaru Impreza STI), като преди обедния сервиз те изоставаха с 34 секунди зад тях.

В първия етап от следобедните минавания Вилмот и Жой имаха проблеми и изпаднаха доста сериозно в класирането позволявайки на българите, които са зад волана на бившата кола на Ясен Попов, да поемат челото до самия финал на ралито.

В челната десетка завърши и други два български екипа. Юлиян Телийски и Александър Димитров завършват първото си зимно рали на шесто място в генералното класиране и на второ в клас N11 правяйки един доста впечатляващ дебют зад волана на Evo IX-ката карана от Игнат Исаев в миналото.

Зад тях на седма позиция и на първа в RC4 са Георги Гераджиев и Георги Гаджев, които за пореден път показаха, че са доста силен екипаж на сняг. Гераджиев и Гаджев са и втория на-бърз екипаж с автомобил задвижван на предните колела.

Победители в рали "Ковасна" са Дан Гиртофан и Тудор Марза (Skoda Fabia R5), които са добре познати на българската публика. Те печелят ралито с аванс от почти минута пред унгарците Даниел Фишер/Золтан Буна (Skoda Fabia Rally2 evo).

До финала на състезанието стигат 35 екипажа от заявените 36.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
105 представители на гражданите в листите на ВМРО
105 представители на гражданите в листите на ВМРО
Ограничават движението по пътя Калотина - София
Ограничават движението по пътя Калотина - София