НОВИНИ

Гешев: Трябваше ли да стигнем до тези ежедневни катастрофи, за да може някой да ни чуе?

гешев трябваше стигнем ежедневни катастрофи чуе
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:21, 19.10.2022
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

От години сме внесли предложения за изменение на Наказателния кодекс да се отнемат в полза на държавата моторни превозни средства, които са собственост и са управлявани от водачи, употребили алкохол и наркотици. Трябваше ли да стигнем до тези ежедневни катастрофи, за да може някой да ни чуе?, заяви във Велико Търново главният прокурор Иван Гешев.

По думите му неправителствените организации и гражданското общество издигат и прокламират много идеи за изменение в Закона за движение по пътищата.

"Трябва да има експертен разговор, диалог – с председатели на съдилища, водещи учени от университетите, хора, които разбират. В Народното събрание юристите се броят на пръстите на едната ръка. Това, което призовавам с писмата си до избраните за народни представители, е най-после да има диалог между институциите, да се решат спешни законодателни проблеми чрез правна реформа", допълни Иван Гешев.

Той поясни, че от години предупреждава за рушенето на държавността, атаките срещу съдебната власт, липсата на взаимодействие между институциите.

"Прокуратурата е подложена на атака от една страна от граждани на Руската федерация. От друга страна от едни партии, които изповядват евроатлантически ценности", каза още Иван Гешев.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Още три българки продължават във втория кръг на тенис турнира в Созопол
Още три българки продължават във втория кръг на тенис турнира в Созопол
Путин въведе военно положение в анексираните от Украйна области
Путин въведе военно положение в анексираните от Украйна области