НОВИНИ

Гимнастичките ни с онлайн тренировка за японските фенове (Снимки)

гимнастичките онлайн тренировка японските фенове снимки
bnt avatar logo
от БНТ
12:50, 27.07.2021
Чете се за: 01:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Олимпийският отбор по художествена гимнастика проведе „публична“ тренировка за своите фенове в Япония. Тимът ни е в град Мураяма, където в пълна изолация се подготвя за предстоящото си участие в Токио.

Гимнастичките ни проведоха днешното занимание с включени камери, чрез които и учениците от местните училища можеха онлайн да видят част от тренировката.

В лагерите от изминалите години, проведени на същото място, нашите момичета гостуваха в училищата в Мураяма, имаха продукции пред местна публика, но сега това няма как да се случи заради мерките, свързани с пандемията.

Поради тази причина организаторите на лагера решиха да проведат една малка онлайн среща между българките и местните им почитатели.

Японските деца бяха много развълнувани, ръкопляскаха и се радваха от сърце, а българските националки почувстваха, макар и виртуално, любовта на своите японски домакини.

Националният ансамбъл и индивидуалистките Боряна Калейн и Катрин Тасева ще бъдат нашите представителки на Игрите в този спорт.

Олимпийският турнир по художествена гимнастика ще се проведе в последните три дни от Игрите - от 6 до 8 август. Състезанията ще можете да проследите по БНТ 1, БНТ 3 и онлайн в спортната страница на bntnews.bg.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бойко Борисов се ваксинира на живо във Фейсбук
Бойко Борисов се ваксинира на живо във Фейсбук
Окончателно: Няма превишение на показателите за качеството на въздуха в Дупница
Окончателно: Няма превишение на показателите за качеството на въздуха в Дупница