НОВИНИ

Гръмотевични бури и градушки следобед

силна градушка удари кюстендил нощ
Снимка: илюстративна
bnt avatar logo
от БНТ
12:24, 29.05.2024
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Съществено затопляне и типично летни температури в края на тази и в началото на следващата седмица, но времето ще остане променливо.

Днес максималните температури ще бъдат в широки граници - от 18 - 19° на морския бряг до 27 - 28° в Южна България, в София около 22°. Ще бъде ветровито и на много места в страната ще има валежи и гръмотевични бури.

По-значителни количества се очакват главно в Южна България. Има опасност и от локални градушки. През нощта вятърът ще отслабне, а превалявания ще има главно в Североизточна България.

Минималните температури утре ще бъдат между 11 и 16 градуса, в София около 11, а максималните между 23° и 28°, в София около 23°, в комбинация с умерен западен вятър.

След слънчевото начало през втората половина на деня на много места ще има валежи и гръмотевици - по-интензивни и с условия за градушки главно в планинските райони и в планините, където ще духа умерен югозападен, по билата силен западен вятър.

Преди обяд и по Черноморието ще бъде предимно слънчево, но след обяд и там на много места ще превали, по южното крайбрежие и ще прегърми. Ще духа умерен южен вятър. Температурата на морската вода е 18 - 19°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

Повишението на температурите ще продължи и в петък, когато ще вали на по-малко места в страната. Още по-топло ще бъде в събота, когато също ще преобладава слънчево време с изолирани следобедни превалявания.

В неделя температурите ще останат без промяна, но валежи и гръмотевични бури ще има отново на повече места.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спортни новини 29.05.2024 г., 12:25 ч.
Спортни новини 29.05.2024 г., 12:25 ч.
Венцеслав Стефанов: Тони Тасев ми каза "да"
Венцеслав Стефанов: Тони Тасев ми каза "да"