НОВИНИ

Гръмотевици и дъжд през новата седмица

валежи гръмотевици вторник сряда
Снимка: БТА/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 27.05.2024
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Днес над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време, но над Североизточна България облачността ще се увеличи и на места там в следобедните часове ще превали. С до умерен северен вятър ще прониква по-хладен въздух. Максималните температури ще са предимно между 20° и 25°, малко по-ниски в североизточните райони и по Черноморието, в София около 21°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна по северното крайбрежие и главно там в следобедните часове ще има валежи от дъжд, възможно е и да прегърми. Ще духа до умерен, предимно северен вятър. Максималните температури ще са между 17° и 20°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. По-значителни временни увеличения на облачността ще има около и след обяд над Източна Стара планина и на отделни места там ще превали. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра около 7°.

През следващите дни сутрин ще е почти тихо, ще има и слънчеви часове, но около и след обяд на много места в страната ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. В сряда и четвъртък има условия за локални интензивни явления и градушки. Максималните температури във вторник и сряда ще бъдат от 19 - 20° до 25 - 27°. От четвъртък ще започне затопляне.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът Румен Радев е на работно посещение в Швейцария
Президентът Румен Радев е на работно посещение в Швейцария
Зашеметяващо второ полувреме донесе титла №7 на Панатинайкос в Евролигата
Зашеметяващо второ полувреме донесе титла №7 на Панатинайкос в Евролигата