НОВИНИ

"Гранична полиция" препоръчва алтернативни маршрути за пътуващите към Гърция

гранична полиция препоръчва алтернативни маршрути пътуващите гърция
bnt avatar logo
от БНТ
17:05, 04.07.2023
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

От Главна дирекция "Гранична полиция" съветват пътуващите да избират алтернативни маршрути за Гърция. Преминаването през ГКПП "Илинден", "Златоград", "Ивайловград" и "Капитан Петко войвода" ще облекчи значително натовареността на пунктовете "Кулата" и "Маказа", посочват в съобщение от дирекцията. ​

Пътникопотокът на двата гранични пункта - "Кулата" и "Маказа", значително надвишава техния капацитет. Това засяга както български граждани, така и граждани на Румъния, Молдова, Украйна, Сърбия, Република Северна Македония и др., които преминават транзитно през територията на България на път към гръцките курорти, посочват от ГДГП.

От дирекцията уточняват, че е постигнато много добро взаимодействие с гръцките гранични власти, но въпреки предприетите общи действия - извършване на съвместен граничен контрол на принципа "на едно спиране", осигуряване на непрекъснат процес на работа и на достатъчен брой служители за всички работни места за извършване на гранични проверки, използване на съвременни технически средства за бърза гранична проверка и открити на ГКПП "Кулата" три допълнителни работни места, често се образуват колони от изчакващи автомобили и автобуси, а времето за изчакване за преминаване на границата се увеличава значително.

Затова от Главна дирекция "Гранична полиция" призовават да бъдат използвани алтернативни маршрути.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Улесняване замяната на аналогови инсулини предлагат от Здравното министерство
Улесняване замяната на аналогови инсулини предлагат от Здравното министерство
Берое се раздели със защитника Зария Ламбулич
Берое се раздели със защитника Зария Ламбулич