НОВИНИ

Григор Димитров мина през Мъри и е в третия кръг на US Open

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:02, 31.08.2023
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
григор димитров мина мъри третия кръг open
Снимка: БТА
Слушай новината

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за третия кръг на тазгодишния US Open, след като във втория си двубой елиминира шампиона в турнира от 2012-а година и бивш №1 в света Анди Мъри в последователни сетове - 6:3, 6:4, 6:1.

На централния корт "Артър Аш" първата ни ракета изигра много солиден мач, в който ключът към успеха беше скрит в тежкия първи сет, в чието начало двамата с Мъри изиграха няколко епични гейма и до 3:3 си бяха разменили по един пробив. Решаващият миг дойде в осмия гейм, когато британецът се пропука, сервирайки с новите топки, и това позволи на Григор да поведе с 5:3 и на свое подаване да затвори частта след 6:3.

Доброто представяне на Димитров се пренесе и в началото на втория сет, когато той проби в откриващия гейм и след това затвърди за 2:0. В следващите минути българинът контролираше преднината си, като единственият труден момент дойде в осмия гейм, когато Гришо трябваше да отразява точка за пробив, но той се справи, а малко по-късно сложи и точка на спора след 6:4.

Третият сет стартира отново отлично за бившия №3 в света, който проби, ала този път Мъри реагира и израни за 1:1. Това обаче се оказа и последният позитивен миг за трикратния шампион в турнирите от Големия шлем, тъй като до края Григор Димитров спечели пет последователни гейма, за да стигне до крайния успех след 6:1 и общо 2 часа и 48 минути на корта.

В спор за място на осминафиналите поставеният под №15 Димитров ще играе срещу бившия финалист в турнира Александър Зверев. В изцяло германски сблъсъка Саша се наложи над Доминик Алтмайер след обрат - 7:6(1), 3:6, 6:4, 6:3.

Това ще бъде общо седми двубой между Григор Димитров и Зверев, като, за съжаление, българинът има само един успех срещу този съперник, а още по-неприятното е, че се намира в серия от пет последователни поражения срещу него.

За последно двамата се изправиха един срещу друг преди няколко седмици в първия кръг на Мастърса в Синсинати, където 26-годишният германец се наложи с 6:2, 6:2.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Силна буря, придружена със мълнии, се разрази по Южното Черноморие
Силна буря, придружена със мълнии, се разрази по Южното Черноморие
Йордан Янков: Ако успеем да влезем в първата шестица на НБЛ, това ще е голям успех за нас
Йордан Янков: Ако успеем да влезем в първата шестица на НБЛ, това ще е голям успех за нас